VadeVi
L’Empordà s’entaula als millors restaurants de Barcelona
  • CA
B de l'Empordà és el projecte que pretén difondre la cultura enogastronòmica de l'Empordà a Barcelona
B de l’Empordà és el projecte que pretén difondre la cultura enogastronòmica de l’Empordà a Barcelona | E.V.

!--akiadsense-->

Garoina gratinada a l’Empordanesa, Pèsols de Llavaneres i espardenyes. Amanida de Gamba de Palamós i Caneló amb crema de tòfona negra. Suquet de peix de roca del Cap de Begur amb patató i Pit de poularda a la sal, carabassa rostida i garnatxa de l’Empordà. De postres, cítrics, coco, gerds i taten de poma; i per beure, vins de La Vinyeta i Vinyes d’Olivardots.

Amb aquest menú maridatge es donava el tret de sortida al cicle “Sopars Empordanesos a 4 mans” que ha posat en marxa la Cuina de l’Empordanet i la DO Empordà sota el projecte B de l’Empordà. L’objectiu? Continuar donant a conèixer i difondre la cultura enogastronòmica i vitivinícola de l’Empordà a la ciutat comtal, a partir d’aquest projecte que arrencava l’any passat amb un showroom dels vins empordanesos al centre de la capital catalana.

L’estrena del cicle es va fer al Restaurant Gaig, que va obrir les portes a l’equip de Sa Punta de Pals, amb en Jaume Font al capdavant, per idear conjuntament aquesta experiència gastronòmica “100% empordanesa”. El vi no hi podia faltar, i en aquesta primera cita els protagonistes foren l’Heuss Blanc i Negre de l’anyada 2017 i el Microvins Carinyena Blanca 2016 del celler La Vinyeta; i el Blanc i Negre de Gresa i el Vd’O 6.13 Samsó Blanc 2013 de Vinyes d’Olivardots.

Els vins s’anaven servint mentre el menú avançava, i Josep Serra, La Vinyeta, i Carme Casacuberta, d’Olivardots, passejaven, taula a taula, per a explicar els maridatges i donar a conèixer els seus productes als comensals. Vins joves, tot just embotellats, un vi natural i sense sulfits (l’HeusSS) i altres amb més llarga criança, com el Gresa 2010. El fi de festa va venir amb l’És poma, una mistela de la Vinyeta que s’ha elaborat amb garnatxa de l’Empordà i suc de poma de Girona.

Pre-postre, cítrics, coco i gerds
Pre-postre, cítrics, coco i gerds | E.V.

El cicle continua dijous vinent, 15 de març, amb una nova experiència al restaurant Fermí Puig. El barceloní i l’equip del Casamar, de Llafranc, oferiran un menú també exclusiu maridat amb els vins de Clos d’Agon i Castell de Perelada.

El dijous 5 d’abril serà una trobada de dones amb l’Ada Parellada (Semproniana) i la Iolanda Bustos (Restaurant La Calèndula) unides per la cuina. Els seus plats es combinaran amb els vins d’Hugas de Batlle i Arché Pagès.

Els Sopars Empordanesos a quatre mans tanquen aquesta primera edició -l’organització ja parla de repetir amb nous maridatges més endavant- el dijous 12 d’abril amb el sopar al Petit Comitè del Nandu Jubany. Un final de festa amb doble celebració que comptarà amb el restaurant Bo.tic (de Corçà) i els vins del Celler Espelt i Vinyes dels Aspres.

El preu d’aquests sopars-maridatge van de 55€ a 70€ per persona i es poden reservar trucant directament als restaurants de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa