VadeVi
L’enoturisme català perd un dels seus centres operatius pel coronavirus
  • CA
Ocio Vital al Raval de Barcelona tanca, víctima del coronavirus
Ocio Vital al Raval de Barcelona tanca, víctima del coronavirus | Ocio Vital

!–akiadsense–>

El centre gastronòmic Tours, tapas and Friends, del carrer Pintor Fortuny del Raval de Barcelona tanca portes víctima del coronavirus. L’espai liderat per Manuel Colmenero i Eva Linares, que era punt de trobada de turistes que s’interessaven per la gastronomia i el vi de Catalunya no ha suportat la pressió d’una crisi econòmica que ha afectat greument als dos sectors que el sustentaven: el vi i el turisme.

Colmenero ha dedicat els darrers 16 anys a l’enoturisme, una activitat que va iniciar amb una altra ex directiva de TUI (Eva Linares) quan van constatar que “al món rural hi havia moltes oportunitats de desenvolupament d’un turisme més sostenible, més responsable”, explica a Vadevi. Fa una mica més de sis anys que el centre del Raval d’Ocio Vital obria les seves portes. En aquest temps prop de 20.000 persones hi han passat per participar en tours o activitats concretes i ha fet d’altaveu i ha promocionat petits productors i destinacions turístiques rurals. “Quan vam començar” explica Colmenero, “i ens hi vam anar endinsant, vàrem veure que darrere el vi la gastronomia hi havia molt més que turisme”.

Durant aquest anys hi han passat moltes coses que ara ja formen part del record que el responsable d’Ocio Vital s’emporta. “En aquest espai ens vam refugiar amb 25 clients el dia de l’atentmptar a les Rambles de Barcelona, vam viure nits memorables amb Sara Pérez, Tomàs Cusiné, Raul Bobet, Felipe Monje, i des d’allí vam organitzar la logística dels nostres tours en els dies de protesta a la Ciutat Comptal”, relata al seu blog en la seva última entrada.

Alhora, el centre no era aliè a un barri barceloní singular, explica: “vam patir l’ultratge de ser assaltats 5 vegades en un mes i mai vam perdre el somriure, ni el bon humor. Fins i tot van sentir els trets que es van produir just al davant per un enfrontament entre narcotraficants quan feia molt poc que havíem obert”.

“No negarem que sentim molta pena. Eren les nostre oficines, el nostre magatzem de tot el material, el punt de torbada de totes les nostres essències, de tots els nostres rpojectes i idees. Allà ens abraçàvem amb els nostres guies, veiem els nostres clients. I els seu llenguatge corporal no ens feien dubtar: tots ens hi sentíem còmodes, tots hi érem feliços. Això no tornarà a passar. Ha estat una víctima més de la Covid”, relaten al seu bloc.

Ara bé, tot i que l’enoturisme català queda una mica orfe temporalment, Manel Colmenero, amb optimisme, assegura a Vadevi que sempre estarà vinculat amb món del vi i del turisme gastronòmic “però sé que cal tancar un llibre per poder començar-ne un altre. Així és la vida i hem d’aprendre a llegir-la per treure’n les ensenyances oportunes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa