VadeVi
L’enoturisme fa el ple durant el pont de la Puríssima
  • CA

El pont de la Puríssima ha dut una altíssima ocupació al turisme rural català i, és clar, també a l’enoturisme. A moltes zones del país s’ha fregat el ple absolut i els responsables dels cellers i altres establiments s’han mostrat força optimistes. El retorn del turisme internacional ha fet que es notés una certa sensació de tornada a la normalitat després dels pitjors moments de la pandèmia.

A la Ruta del Vi del Penedès, l’ocupació ha estat força alta, d’entre un 75 i un 100% durant tot al pont. Tot i que el vent i el fred va fer disminuir la presència de clients als wine bars, des de la Ruta afirmen que alguns cellers han notat un volum de vendes més alt a les botigues, orientada a les festes de Nadal. Aquestes compres, diuen, han compensat i equilibrat la pèrdua pel mal temps.

Celler Waltraud de Família Torres al Penedès |cedida

D’altra banda,, malgrat que el públic català ha estat una majoria important, hi ha hagut un percentatge important d’hostes tant espanyols com, també, europeus i americans. Tot i que en cada celler la situació ha estat diferent i hi ha molta varietat, els grans cellers marquen una tendència clara, i des de la Ruta del Vi del Penedès consideren que és una bona senyal malgrat que prefereixen mantenir la prudència. L’oferta s’ha mantingut durant la pandèmia i l’augment de la diversitat de perfils s’ha rebut de manera positiva.

Pel que fa al passaport Covid, des de la Ruta afirmen que no ha frenat l’afluència i que, si ha ajudat a transmetre seguretat als clients, és una bona mesura. En referència als allotjaments rurals, d’altra banda, l’ocupació ha fregat el 100% gairebé a tot arreu.

A l’altra banda del país, a la Ruta del Vi de Lleida, afirmen que el pont ha estat bo, tant per les visites enoturístiques com per a les vendes a la botiga. Els primers dies van ser molt forts, sobretot dissabte, diumenge i dilluns. Els turistes estaven molt diposats a sortir i sembla que s’han recuperat, o fins i tot superat, les dades anteriors a la pandèmia. En aquest cas, el passaport Covid tampoc no ha suposat un impediment, i les visites a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Lleida han estat un 27% superiors a les de 2019.

Ruta del vi de Lleida

Al Priorat, d’altra banda, l’ocupació als allotjaments ha estat d’entre un 90 i un 100% i, als restaurants els migdies eren plens, malgrat que a l’hora de sopar es va notar una baixada en l’afluència de clients.

Pel que fa les comarques gironines, durant aquest pont també han fregat la plena ocupació, superant els nivells de 2019, especialment a les zones de muntanya, mentre que a la costa les xifres han estat més baixes. A les cases de turisme rural, però, l’ocupació ha estat a punt d’arribar al 100%. L’hostaleria gironina també està contenta i des de la federació d’aquest ram afirmen que el passaport Covid ha estat acceptat i que fins i tot els ha donat un plus. En aquest cas, però, la majoria dels turistes eren de Barcelona, amb alguns clients procedents de França.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa