VadeVi
L’enoturisme serà clau pel desenvolupament del turisme a nivell mundial
L'OIV i l'OMT signen un acord per impulsar l'enoturisme a nivell mundial
L’OIV i l’OMT signen un acord per impulsar l’enoturisme a nivell mundial | OIV

!--akiadsense-->

El director general de la Organización Internacional de la Viña y el Vino, el català Pau Roca, ha signat un acord amb el secretario general de la Organización Mundial del Turismo (OMT), Zurab Pololikashvili, amb l’objectiu de promocionar l’enoturisme a nivell mundial. En virtud d’aquest acord s’impulsaran accions i estratègies concretes dirigdes al foment de l’enoturisme.

Pau Roca considera que “aquesta feina conjunta permetrà complir amb els eixos del pla estratègic de la OIV i a la vegada amb 13 dels 17 objectius de desenvoupament sostenible de les Nacions Unides”. En el Pla Estratègic de l’Organització Internacional del Vi s’assenyala amb precisió “fomentar el desenvolupament de l’enoturisme, els paisatges i els terrers vitivinícoles fent especial esment en la seva importància i en la participació d’aquest desenvolupament”.

Pel director general de l’OIV, “es trasllada al ciutadà i al consumidor de turisme un coneixement i una experiència que legitima el vi com a producte, el que el situa com a un bé cultural. El turisme enològic permet valorar el vincle amb la terra, conèixer les dificultats per la seva producció i generar un respecte pel producte final”.

I és que les dues organitzacions entenen que el turisme del vi és clau pel desenvolupament rural i la creació de llocs de treball. Així, tant l’OIV com l’Organització Mundial del Turisme posaran tots els seus mitjans tècnics en comú per aconseguir aquest obectius que segons Roca, “pot ser determinant per enfrontar reptes com la digitalització del sector”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa