VadeVi
El sofre i les alternatives centren una jornada tècnica a l’Innovi
  • CA
Sofre

“L’equilibri a la vinya: El sofre i alternatives” és el títol de la jornada tècnica que es farà el proper 17 de maig a l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès, organitat pel cluster INNOVI. És una activitat gratuita per cal inscriure’s prèviament seguint aquest enllaç. !–akiadsense–>

La jornada començarà a les 8.45h i comptarà amb la presència del Director de l’INCAVI, Salvador Puig, i els participants seran Jaume Gramon com a moderador.

Manel Montaño. Director general de AFEPASA, explicarà L’origen i aplicacions del sofre. Sobre la seva toxicologia en parlarà Montserrat Riu Aumatell. Professora agregada UB-Dept. Nutrició, Ciències de l’Alimentació i gastronomia.

La intervenció de Joël Rochard. Sustainable Development Expert IFV/Institut Français de la Vigne et du Vin se centrarà en la Pulverització vitícola: reglamentació a les zones tractades, aplicació del sofre.

Olivier Demarle. Director Investigació i Desenvolupament Fraysinnet dissertarà sobre el sofre, com a cinquè element de la planta.

Els efectes de l’ús de diferents productes ecològics en vinya, centraran la intervenció de Montserrat Nadal. Professora Titular Grup Viti Vinicultura (VTV). Facultat d’Enologia, Universitat Rovira i Virgili.

Michel Valade. CIVC. Responsable du Service vin du Pole Technique et Environnement Comité Champagne es preguntarà sobre si reduir el contingut de sulfit dels vins és possible o poc realista?

En el torn de Sébastien Debuisson. Responsable du Service Vigne Comité Champagne, es parlarà sobre la Utilització del sofre a la vinya: un producte eficaç.

I finalment Adriano Zaho. Consultor en Agricultura Biodinàmica, Doctor en Ing. Agrònoma i Enòleg parlarà sobre L’equilibri de la vinya en la biodinàmica.

L’acte de cloenda es farà a les 14h del migdia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa