En el marc de la tercera de les quatre sessions de tast, que aquest dilluns 17 de maig ha tingut lloc a Perpinyà, l’organització de les Garnatxes del Món ha anunciat que celebrarà els deu anys creuant l’Atlàntic i portant el certamen a Nova York.

Fabrice Rieu, president del concurs, explica a Vadevi que l’any passat i enguany s’ha hagut de fer un esforç molt gran per poder mantenir actives les dues edicions, malgrat la situació de la pandèmia, i que el proper any faran un salt de gegant “sortint d’una terra de garnatxes, però aterrant al primer mercat de vins del món“.

“Aquest 2021 hem hem recorregut 2.144 kilòmetres, 21 hora i 1 minut, entre Cebreros i Ascoli Piceno; i 255 km, 2h i 18 minuts entre Châteauneuf-du-Pape i Perpinyà“, comenta el president. “L’esforç ha estat molt important, però volem seguir creixent i donant la màxima visibilitat a aquesta varietat tan diversa i rica, la blanca, gris, negra, peluda”, afegeix. “Esperem que la vacuna i la millora de la situació sanitària permeti reunir el millor jurat, que pugui reconèixer la qualitat de les garnatxes del món i fer d’ambaixadors de la varietat”. “Nova York serà el millor altaveu per la garnatxa”, conclou el president.

La novena edició continua endavant i el dia 1 de juny se celebrarà la quarta i última sessió de tast a Ascoli Piceno, a la regió italiana de les Marques. Els guanyadors de l’any es donaran a conèixer els primers dies de juny. Les Garnatxes del Món 2021 ha vist competir 850 vins de països com França, Itàlia, Grècia, Estats Units, Xile i l’Estat espanyol, amb una important participació de vins catalans, sobretot procedents de l’Empordà, Terra Alta, Conca de Barberà i Costers del Segre.

Nou comentari

Comparteix