VadeVi
Les JARC demanen front comú per defensar l’agricultura i el món rural

El sindicat de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, JARC, demana a entitats locals i ajuntaments que facin font comú i se sumin accions que permetin reivindicar “sectors fonamentals per conservar el teixit econòmic i social de les zones rurals del país” com són l’agricultura, la ramaderia i el món rural.

En aquest sentit, segons informa l’ACN, JARC ha anunciat que tornarà a sortir al carrer i proposa organitzar concentracions reivindicatives per defensar la sobirania alimentària del territori i posar en valor la feina de la pagesia i del món rural. JARC ha anunciat que tornarà a sortir al carrer perquè malgrat les manifestacions que van organitzar prèvies a la pandèmia, la situació del sector agrari “lluny de millorar, s’ha vist agreujada en alguns aspectes”.

Consideren, per exemple, que “la crisi de preus està ofegant als professionals del camp, amb la brutal pujada dels costos de producció i els desequilibris en la cadena agroalimentària que impedeixen percebre uns preus justos en origen i que posen en perill la rendibilitat de les explotacions”. A més a més, denuncien que les noves exigències de la PAC “impliquen inversions que les empreses agràries han d’assumir en favor de la sostenibilitat ambiental, però que novament comprometen la seva sostenibilitat econòmica”. Així mateix, recorden que “els ajuts directes als productors es reduiran a partir del 2023”.

La situació és encara més complexa, diran, si és té en compte, que “els agricultors i ramaders europeus han de competir amb els preus de productes provinents de països tercers, en desigualtat de condicions”. “Sovint aquests no compleixen amb l’estricta normativa europea en matèria de benestar animal, condicions laborals o mesures de seguretat alimentària o mediambiental”, assenyalen.

JARC també reclama aspectes claus com ara fer complir la Llei de la Cadena Alimentària, millorar les condicions de les assegurances agràries, intensificar els controls a les fronteres i posar en marxa un pla efectiu per controlar la fauna salvatge, que “també posa en risc la rendibilitat de les explotacions” agràries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa