VadeVi
Les papallones inspiren la nova imatge dels escumosos d’Albet i Noya
  • CA
El celler s’inspira en les papallones, un dels animals més sensibles a l’ús de productes químics | Albet i Noya

!--akiadsense-->

Ja fa gairebé 40 anys que Albet i Noya va apostar pel cultiu ecològic a les vinyes, cosa que es pot comprovar passejant-hi durant la primavera i veient com les papallones arriben al mateix temps que els ceps comencen a brotar. I és que les papallones són insectes molt sensibles a l’ús de productes químics i ara, troben en les vinyes del Penedès un espai lliure de pesticides.

Amb aquesta filosofia, el celler de Sant Pau d’Ordal, dels pioners en el cultiu de vinya ecològica que aplica des de 1977, acaba de llençar al mercat la nova imatge dels seus clàssics Penedès que, a partir d’ara, passen a anomenar-se ​Efecte​. Els tres escumosos, el Brut Reserva, el Brut Nature Reserva 3 i el Rosat Reserva​, estan il·lustrats amb papallones autòctones i fàcilment localitzables a les vinyes d’Albet i Noya. A les xapes dels nous vins es pot llegir el nom científic de la papallona: Zerynthia rumina pel Brut, Melanargia occitanica pel Brut Nature i Pieris rapae pel Rosat.

Efecte​ fa referència a l’esperit curiós i innovador del celler penedesenc que va començar a batre les ales de l’ecologia a finals dels 70 i que, al llarg d’aquests gairebé 40 anys, ha anat sumant partidaris a aquesta modalitat de cultiu, més respectuosa amb el medi ambient i favorable a la biodiversitat. Gràcies a aquest ‘efecte’, el Penedès s’ha convertit avui en una de les zones vinícoles amb més percentatge de vinya ecològica.

Els escumosos d’Albet i Noya, que des de 2012 es comercialitzen sota el paraigües de la DO Penedès, no tenien nom fins ara i d’aquesta manera se’ls ha volgut dotar d’una personalitat d’acord amb els principis de l’empresa liderada per Josep Maria Albet, tal i com ja es va fer l’any passat amb la sortida al mercat dels vins Curiosos. En ambdós casos, l’encarregada del disseny i la conceptualització ha estat l’agència creativa de Barcelona La Vildi.

L’Efecte Brut Reserva 2014 és un Clàssic Penedès elaborat amb les varietats parellada, macabeu i xarel·lo, amb més de 18 mesos de criança. Per la seva banda, l’Efecte Brut Nature Reserva 3 2013 ​té un cupatge de macabeu, parellada, chardonnay i xarel·lo i més de 30 mesos d’envelliment. L’Efecte Rosat Reserva 2013 és un monovarietal de pinot noir i 15 mesos en rima.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa