VadeVi
Les quinze millors cartes de vi de restaurants de Catalunya
Foto de grup dels finalistes i guardonats als Premis Cartavi edició 2016 | AVC

!--akiadsense-->

Aquest dilluns 3 d’abril s’han lliurat els Premis Cartavi de l’edició 2016 en un acte que ha reunit un centenar de persones al Reial Palau de Pedralbes i que ha comptat amb l’assistència, entre d’altres, de la Consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, i el President de l’Associació Vinícola Catalana -organitzadors del certamen-, Valentí Roqueta, així com altres autoritats i diversos presidents de les Denominacions d’Origen d’arreu del país.

El certamen premia aquelles cartes de restaurant que tenen major presència de vi català. I, un any més, l’avaluació s’ha fet diferenciant els restaurants per categories: “A”, identifica els restaurants de més de 40 euros; “B”, els restaurants d’entre 20 i 40 euros; i “C” els qui ofereixen menús de màxim 20 euros. Dels cinquanta cellers finalistes, els guanyadors, per comarques i categories, han estat els següents:

A les comarques de Tarragona

Categoria A: Hotel Villaretiro de Xerta

Finalistes: Can Batista de Sant Carles de la Ràpita i l’Antic Molí d’Ulldecona

Categoria B: El Cairat, de Falset

Finalistes: Hostal Sport de Falset i Nou Moderno de Vilalba dels Arcs

Categoria C: Restaurant Piscolabis de Móra d’Ebre

Finalistes: Al Costat del Museu del Vendrell, Xivarri Tasca de Reus i Can Josep de Bot

A les comarques de Lleida

Categoria A: La Boscana, Bellvís

Finalista: L’Estel de la Mercè de Lleida

Categoria B: Lo Ponts, de Ponts

Finalistes: Casa Masover de Buira, La Huerta de Lleida i Resquitx de Golmés

Categoria C: 2007 Restaurant de la Fuliola

Finalistes: L’Era del Salasse de Salàs de Pallars i La Cabana d’En Geli de Solsona

A les comarques de Girona

Categoria A: Vicus de Pals

Finalistes: La Calèndula de Regencós i Es Portal Hotel Gastronòmic de Pals

Categoria B: Llevataps de Girona

Finalistes: Bocam de Figueres; Mas Romeu de Lloret de Mar i La Quadra de Maçanet de Cabrenys

Categoria C: Cal Músic de Figueres

Finalistes: Macabeu de Palamós i Brots de Vi de Girona

A les comarques de Barcelona

Categoria A: Ospi, Sallent

Finalistes: Restaurant L’Ó de Sant Fruitós del Bages; Cal Ton de Vilafranca i Ca l’Ignasi de Cantonigrós

Categoria B: El Cigró d’Or, Vilafranca del Penedès

Finalistes: L’Era d’Arenys de Munt; Hostal Abad Cisneros de Monestir de Montserrat; Vinnari d’Igualada

Categoria C: La Gurmeteria, de Terrassa

Finalistes: Restaurant Diagonal de Pineda de Mar; Clos d’En Pep de Sant Pere de Riudebitlles i Il Picarolo de Sant Sadurní d’Anoia

A Barcelona ciutat

Categoria A: Windsor

Finalistes: La Taberna del Clínic i Roca Moo

Categoria B: La Llavor dels Orígens

Finalistes: Topik, Restaurant 2254

Categoria C: Ajoblanco

Finalistes: Taperia Princesa i l’Anxoveta

Enguany, a més, s’ha lliurat el Premi Cartavi especial al reconegut sommelier Josep Roca, del Celler de Can Roca de Girona. Roca ha agraït la menció dient que és “un afortunat de poder ensenyar el que fem al món”. “El panorama dels cellers ha canviat moltíssim en els últims anys i em sento molt orgullós de ser-ne ambaixador”, ha afegit.

Valentí Roqueta feia aquest balanç de l’actual edició: “Estem molt satisfets d’aquesta vuitena convocatòria que ens permet un any més continuar estrenyent els llaços entre cellers, restaurants i consumidors. Creiem que fa falta aquest tipus d’accions per a empatitzar més amb el consumidor final i donar-li a conèixer els vins tan singulars i excepcionals que es fan a Catalunya”. I afegia: “El vi és el fil conductor de la història d’un país i ensenya el cantó més humà de les persones que el fan”.

El jurat de l’edició d’enguany ha estat format per Ramon Sentmartí, Director General de Prodeca, Anna Vicens, Presidenta de l’Associació de Sommeliers de Catalunya, Pere Chias, President del Gremi de Restauració de Catalunya, Paco de la Rosa, Vocal l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Domingo Valiente, Secretari General de FIVIN, Xavier Agell, Coordinador General de l’INCAVI i Xavier Pié, President la D.O Catalunya. Tots ells han analitzat i decidit els guanyadors entre els 50 restaurants finalistes que havien escollit els jurats territorials.

Els Premis CARTAVI estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana amb l’objectiu de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes. Es pretén animar a consumidors, restauradors i sommeliers a potenciar el consum vi de la nostra terra, en especial, als restaurants del territori català. CARTAVI compta amb la col·laboració de l’INCAVI, de l’Associació Catalana de Sommeliers i de FIVIN.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa