El foc que ha cremat en les darreres hores la zona de Roses per fi s’ha estabilitzat. Fa poc minuts que així ho compartien els Bombers de la Generalitat a través del seu perfil de Twitter, on també apuntaven que “al lloc”, ara mateix, hi estan treballant amb 54 dotacions terrestres i 3 mitjans aeris, remullant tot el perímetre per evitar revifalles”. Segons els Agents Rurals, hi ha hagut una superfície afectada de 392 hectàrees.

L’entorn del municipi de Roses té algunes parcel·les de vinya i precisament davant la pregunta de quins cultius estava afectant l’incendi, el cap de la Regió d’Emergències de Girona, Jordi Martín, confirmava que “precisament una zona de vinyes hauria frenat l’expansió de les flames”. I afegia: “Aquest és un dels cultius més efectius per frenar la propagació del foc”.

Martín es referia a les vinyes que tenen en propietat els del celler Espelt Viticultors. La seva propietària, Anna Espelt, comenta a Vadevi que sent “un batibull d’emocions perquè malgrat la mala notícia del foc i de la seva afectació, finalment les flames han trobat fre a la nostra finca de Cap de Creus, demostrant que el que hem estat fent fins ara és una bona feina”. El cert, explica, és que ja en el moment d’adquirir la finca havien estudiat tots els pros i els contres de l’entorn, i entre les dificultats hi havia aquesta possibilitat que s’hi calés foc.

“Ja havíem previst què cal fer i com hem de treballar per evitar o prevenir-nos davant aquesta situació, treballant en mosaic i alhora mantenint el nivell de biomassa inflamable molt baixa”, comenta. “I malgrat, com deia, és una mala notícia que finalment ha arribat el foc, ens sentim orgullosos de poder dir que s’ha frenat perquè hem fet una bona feina preventiva”. “Veient bufar el vent del nord, que la situació es descontrolava…, si no estiguéssim fent aquesta feina des de fa tants anys, segurament el territori hauria patit molt més”, conclou.

Nou comentari

Comparteix