Interior del celler cooperatiu de Gandesa, una de les catedrals del vi de la Terra Alta

Gandesa celebra aquest cap de setmana l’edició número 27 de la Festa del Vi, un certamen arrelat i prestigiat, que és tot un referent a la comarca en l’àmbit de la promoció dels vins de la DO Terra Alta.

Enguany, els vins terraltins han aconseguit un nivell molt destacat en el Premis Vinari ’14 i un dels principals atractius de la festa serà la Mostra de vins, una bona ocasió per tastar els guanyadors dels Vinari, entre altres.

Concurs de vins amb DO “Terra Alta” 2014

A més del conjunt d’activitats programades en la Festa del Vi, destaca l’acte de lliurament de premis del Concurs de vins amb DO “Terra Alta” 2014, on Àlex Casanova i Fermí Fernández presentaran aquesta 27a edició.

Aquest concurs reconeix els vins millor puntuats de cada categoria per tal que puguin gaudir del reconeixement com els millors. El jurat està format pel Comitè de Tast del Consell Regulador. Aquest certamen, estretament lligat a la celebració de la Festa del Vi, compta amb una participació molt representativa del conjunt de la DO “Terra Alta”, enguany amb 130 referències presentades de 26 cellers inscrits.

La nit més màgica de la Festa del Vi: la Nit de les Garnatxes blanques

Una vetllada dedicada a la varietat de raïm més emblemàtica de la Terra Alta. Aquesta activitat permetrà al visitant poder degustar al voltant de 40 vins diferents elaborats majoritàriament amb aquesta varietat. Tots aquests vins estaran maridats amb unes tapes selectes i especialment escollides per l’ocasió. El responsable d’elaborar les tapes pel maridatge serà el Restaurant Villa Retiro de Xerta, únic Restaurant de les Terres de l’Ebre que compta amb 1 estrella Michelin.

També es podran degustar vins de la DO Campo de Borja, regió convidada de la 5a Nit de les Garnatxes blanques amb un vi exclusivament elaborat amb aquesta varietat.

La vetllada se celebrarà en l’incomparable marc del celler modernista de Gandesa, reconegut popularment com una de les 7 meravelles de Catalunya.

Els cellers participants a la Mostra de Vins són:

AGRÍCOLA CORBERA – Corbera d’Ebre

ALTAVINS VITICULTORS – Batea

CATERRA – La Pobla de Massaluca

CELLER BÀRBARA FORÈS – Gandesa

CELLER BATEA – Batea

CELLER BERNAVÍ – Vilalba dels Arcs

CELLER CAL MENESCAL – Bot

CELLER COMA D’EN BONET – Gandesa

CELLER COOPERATIU GANDESA – Gandesa

CELLER FRISACH VINS ECOLÒGICS – Corbera d’Ebre

CELLER JORDI MIRÓ – Corbera d’Ebre

CELLER JOSEP VICENS – Gandesa

CELLER PIÑOL – Batea

CELLER TERN – Batea

CELLER XAVIER CLUA – Vilalba dels Arcs

CELLERS TARRONÉ – Batea

CELLERS UNIÓ

EDETÀRIA – Gandesa

ESCOLA DE CAPACITACIÓ AGRÀRIA DE GANDESA

GERMANS BALART – Gandesa

HERÈNCIA ALTÉS – Batea

LAFOU CELLER – Batea

PAGOS DE HÍBERA – Pinell de Brai

SANT JOSEP VINS – Bot

VINS DEL TROS – Vilalba dels Arcs

VINS LA BOTERA – Batea

VINS PINORD

Una imatge d’una edició anterior de la Nit de les Garnatxes Blanques. Foto: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa