VadeVi
Les varietats de vinya tradicionals de Catalunya tindran el seu propi web

Aquest dijous dia 20 d’octubre, al Vinseum de Vilafranca del Penedès es presentarà “Vitis Catalana”, un web que neix de la col·laboració entre aquest museu i la Institució Catalana d’Estudis Agraris.

Aquestes dues institucions coordinen el Grup de Rercerca de Varietats Autòctones de Vinya de terres de parla catalana (GREVA) des de l’any 2014 i aquest web és el resultat del treball constant al servei del sector vitivinícola català.

A través d’aquest grup es pretén promoure la recerca del caràcter identificatiu del vi català i estudiar-ne les varietats autòctones o més utilitzades. La iniciativa ha posat en comú la feina dels grups de recerca d’aquest àmbit i ha obert un fòrum de debat. Ara ha arribat el moment de difondre aquesta feina a través de “Vitis Catalana”.

L’acte es farà aquest dijous 30 d’octubre a les 19h a l’auditori del Vinseum i comptarà amb la conferència “Les motivacions que expliquen els noms dels ceps i raïms catalans” a càrrec de Xavier Favà, doctor en Filologia catalana. I es clourà amb una copa de vi de varietats tradicionals catalanes al pati del Museu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa