Aquest dijous dia 20 d’octubre, al Vinseum de Vilafranca del Penedès es presentarà “Vitis Catalana”, un web que neix de la col·laboració entre aquest museu i la Institució Catalana d’Estudis Agraris.

Aquestes dues institucions coordinen el Grup de Rercerca de Varietats Autòctones de Vinya de terres de parla catalana (GREVA) des de l’any 2014 i aquest web és el resultat del treball constant al servei del sector vitivinícola català.

A través d’aquest grup es pretén promoure la recerca del caràcter identificatiu del vi català i estudiar-ne les varietats autòctones o més utilitzades. La iniciativa ha posat en comú la feina dels grups de recerca d’aquest àmbit i ha obert un fòrum de debat. Ara ha arribat el moment de difondre aquesta feina a través de “Vitis Catalana”.

L’acte es farà aquest dijous 30 d’octubre a les 19h a l’auditori del Vinseum i comptarà amb la conferència “Les motivacions que expliquen els noms dels ceps i raïms catalans” a càrrec de Xavier Favà, doctor en Filologia catalana. I es clourà amb una copa de vi de varietats tradicionals catalanes al pati del Museu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa