VadeVi
La ‘Riuada solidària’ inundarà l’Espluga del Francolí
  • CA
La riuada del Francolí a l'Espluga

!–akiadsense–>

L’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) fa una crida a la participació per muntar una peculiar ‘perfomance’ al riu Francolí. Es tracta de l’acte central d’un cap de setmana atapeït d’activitats benèfiques per recaptar fons per als afectats dels aiguats del 22 d’octubre, organitzat per la iniciativa ciutadana local de la Riuada Solidària.

Sota el nom de ‘Riumuntada’, el programa preveu des de xerrades amb el meteoròleg Tomàs Molina a concerts amb cantautors i formacions de renom, com Buhos, Itaca Band, Joan Reig i Joana Serra, uns noms propis que participaran de franc.

El celler Rendé Masdéu, de l’Espluga de Frangolí, va quedar totalment destruit com a conseqüència de la crescuda del riu i precisament per això, una de les activitats destacades serà un tast de vins de la DO Conca de Barberà que han obtingut un Premi Vinari. El dirigiran Eva Vicens i Ramon Roset i es farà diumenge a les 18.30h a Villaengràcia. La resta de les ativitats i els horaris els trobareu seguint aquest enllaç.

L’entorn del riu, on encara són molt visibles les destrosses, i que s’ha denominat la zona zero també serà epicentre de caminades guiades i de la singular ‘perfomance’, prevista per diumenge. Cal un mínim de 500 persones equipades amb paraigües blaus.

Amb voluntat d’escenificar una immensa riuada de gent, la mobilització recorrerà el riu fins a Montblanc, a ritme de batucada. L’objectiu és retre homenatge als desapareguts i també a tots aquells que s’han bolcat en ajudar el territori. La trobada arrencarà a les onze del matí i es disposarà d’una hora per aprendre la coreografia. Els participants prèviament hauran d’haver adquirit el paraigua de color blau, a un preu de 10 euros.

Anna March, portaveu de Riuada Solidària, explicava en declaracions a Vadevi que “des de l’endemà de la riuada, dia 22 d’octubre i de forma natural la gent de l’Espluga va sortir amb tractors, excavadores, amb les eines que tenia, amb el que fos, per ajudar on fes falta”. March afegia que “el poble té un teixit associatiu molt ric, la gent està molt compromesa i això va fer que només tres dies després es creés la plataforma Riuada Solidària i es poguessin gestionar totes aquests mostres de solidaritat, amb aportacions personals i també de les diferents organitzacions del municipi”. Les activitats s’han pensat per a tots els públics i per a totes les edats, començaran el 22 de novembre i s’allargaran fins el diumenge 24.

El portaveu de la Riuada Solidària, Roger Òdena, recordat que continuen havent-hi tres desapareguts i que la seva cerca ha de persistir. A la vegada, s’ha volgut reiterar l’agraïment a les mostres de suport d’arreu del país que el municipi ha rebut des del primer dia. El col·lectiu ciutadà ha afegit que la Riuada també s’estén a Montblanc, on també s’està ultimant un programa d’actes pel cap de setmana següent, el 30 de novembre i 1 de desembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa