VadeVi
L’exportació de vins i caves catalans creix durant el mes de març tot i el coronavirus
Intervin 2018

!--akiadsense-->

L’exportació de vi i cava ha crescut durant el mes de març un 12’52% respecte el mes de març de 2019. Així es desprèn de les dades fetes públiques per Prodeca, l’empresa pública Promotora d’Aliments Catalans de la Generalitat de Catalunya.

Tot i que entenen que caldrà observar les dades del segon trimestre de 2020 per valorar l’efecte real que la Covid-19 ha tingut en el conjunt de les exportacions agroalimentàries, les xifres que presenta Prodeca mostren part de les conseqüències de la pandèmia, ja que l’estat d’alarma es va decretar el 14 de març de 2020 i que, per tant, els efectes en les dades d’exportacions només contemplen la segona quinzena de març, on moltes comandes ja estaven també en procés d’exportació i, probablement, incrementades per mantenir un estoc en cas de confinament.

En tot cas, pel que fa al vi si s’analitza per trimestre complert, es detecta un lleuger descens respecte al mateix període de l’any 2019, del 3’18%, en canvi els resultats del mes de març mostren que es va vendre vi i cava català al món per valor de 46’27 M€ el que suposa un increment més destacat de fins al 12’52% respecte el mateix mes de l’any passat quan l’exportació va ser de 41’12 M€.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa