L’ICSuro fa la festa del seu 25è aniversari

L'acte central d'aquesta celebració comptarà amb la presència de la consellera d'agricultura Meritxell Serret

Aquest dilluns 27 de juny l’Institut Català del Suro realitza l’acte central de la commemoració del seu 25è aniversari amb la visita de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que alhora és presidenta d’aquest consorci, a la seu de l’ICSuro a Palafrugell.

A la visita també l’acompanyaran la director general de Forests, Montse Barniol; el director general de l’INCAVI, Salvador Puig; la directora dels SSTT del DARP a Girona, Elisenda Guillaumes, així com membres de la Junta Directiva de l’ICSuro i personalitats representatives d’institucions i entitats vinculades al sector surer i vitivinícola.

L’ICS aglutina els interessos del sector surer català, format per unes 50 empreses fabricants de taps per a vi i cava, que facturen 210 milions d’euros. Amb una ocupació de 1.000 treballadors, situades principalment a la zona de les comarques de Girona, té una producció anual d’uns 2.700 milions de taps dels quals 1.300 milions són de cava/champagne (el que representa el 60% en l’àmbit mundial) i 1.400 milions són de vi (representant el 10% a nivell mundial). És un sector que exporta el 50% de la seva producció. A nivell de producció forestal s’obtenen 4 mil tones de suro anuals de les quals només el 50% està posat en producció, amb un potencial de 7 mil tones.

Nou comentari