VadeVi
L’ICSuro fa la festa del seu 25è aniversari
  • CA

Aquest dilluns 27 de juny l’Institut Català del Suro realitza l’acte central de la commemoració del seu 25è aniversari amb la visita de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que alhora és presidenta d’aquest consorci, a la seu de l’ICSuro a Palafrugell.

A la visita també l’acompanyaran la director general de Forests, Montse Barniol; el director general de l’INCAVI, Salvador Puig; la directora dels SSTT del DARP a Girona, Elisenda Guillaumes, així com membres de la Junta Directiva de l’ICSuro i personalitats representatives d’institucions i entitats vinculades al sector surer i vitivinícola.

L’ICS aglutina els interessos del sector surer català, format per unes 50 empreses fabricants de taps per a vi i cava, que facturen 210 milions d’euros. Amb una ocupació de 1.000 treballadors, situades principalment a la zona de les comarques de Girona, té una producció anual d’uns 2.700 milions de taps dels quals 1.300 milions són de cava/champagne (el que representa el 60% en l’àmbit mundial) i 1.400 milions són de vi (representant el 10% a nivell mundial). És un sector que exporta el 50% de la seva producció. A nivell de producció forestal s’obtenen 4 mil tones de suro anuals de les quals només el 50% està posat en producció, amb un potencial de 7 mil tones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa