Ara, a través de l’ICSURO, les empreses podran ampliar l’accés a serveis de recerca i innovació integrada amb la resta de centres TECNIO de la xarxa | ICSURO

!--akiadsense-->

TECNIO és el segell que atorga la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ per a identificar on es troba la tecnologia més innovadora, els desenvolupadors que l’ofereixen i els facilitadors que participen en el procés de transferència de tecnologia i coneixement.

En aquest cas, l’Institut Català del Suro (ICSuro) ha estat reconegut com una entitat desenvolupadora que genera nova tecnologia i la transfereix a l’empresa, ja sigui a través de la realització de projectes d’R+D, com a partir de la prestació de serveis a la indústria surera, vinícola i alimentària.

Així, les empreses que treballen amb un proveïdor tecnològic sota el segell TECNIO tenen com a beneficis, entre d’altres, el fet de facilitar la participació en programes internacionals de R+D+i, enllaçar amb nous proveïdors tecnològics, ajudar a desenvolupar productes o serveis innovadors i accés a noves tecnologies.

La oferta tecnològica actual de l’ICSuro es centra en la investigació de:

  • Processos i tecnologies relacionades amb la optimització de la fabricació dels taps de suro.
  • Desenvolupament de nous productes amb suro, compòsits d’origen natural, subproductes d’indústries agroalimentàries i altres productes forestals amb l’objectiu d’incrementar el seu valor afegit. Per exemple, l’ús d’aquest materials com a substrats de la impressió additiva o el desenvolupament de productes del sector de la construcció.
  • Estudis de les interaccions suro-vi/cava per tal de potenciar i aprofitar les propietats úniques i beneficioses del suro.

Segons declaracions del director de l’ICSuro, Albert Hereu, “és una bona notícia per tot el sector surer català, ja que a través del nostre organisme, les empreses podran ampliar l’accés a nous serveis de recerca i innovació integrada amb la resta de centres TECNIO de la xarxa“. A més, afegeix, “aquest segell és una garantia per l’empresa del servei que oferim en matèria de R+D+i”.

L’acreditació TECNIO permet formar part d’una comunitat exclusiva d’entitats amb prestigi en l’àmbit de la recerca i la innovació a Catalunya, amb l’objectiu principal de fer més competitives les empreses de l’àmbit surer, vitivinícola i alimentari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa