VadeVi
El límit de producció per hectàrea a Catalunya es redueix prop d’11.000 kg en total
  • CA
Vinya

Totes les mesures de suport al sector vitivinícola estan encaminades a treure vi del mercat. Durant els mesos de confinament en que restaurants, bars i hotels han estat tancats, la venda de vi s’ha reduït de forma dràstica. Segons la Federació Espanyola del Vi durant el primera semestre de l’any, els cellers de l’estat han registrat pèrdues del 54% de mitjana. Així les coses hi ha molt de vi encara per vendre i per això des del Ministeri d’Agricultura es va publicar un decret en el que s’oferien ajuts per destil·lar, per emmagatzemar i per collir raïm verd per destruir-lo.Però aquesta norma obliga també a les denominacions d’origen a prendre mesures per fer que la major part del vi que no s’ha venut arribi al mercat i una d’elles és reduir la producció de la propera verema.

Les denominacions d’origen catalanes han fet els deure i amb major o menor mesura han anunciat que baixen el rendiment per hectàrea per la collita 2020. L’anunci més important, primer perquè des de fa anys era una mesura que es reclamava per reequilibrar el mercat del cava i segon perquè es va prendre independentment del decret del govern espanyol, el feia la DO Cava.El Consell Regulador ha decidit que el seu rendiment baixarà de 12.000 a 10.000 kg per hectàrea.

La DO Tarragona i la DO Penedès en les varietats blanques i la DO Conca de Barberà en els raïms blancs i negres, redueixen el rendiment fins a 2.000 kg per hectàrea igual que la DO Cava i en aquest sentit són els més restrictius.

La DO Alella i la DO Catalunya pel que fa a les varietats blanques baixen el límit de producció de 12.000 a 11.400 kg per hectàrea i de 10.000 a 9.500 kg per hectàrea en les varietats negres.

La DO Empordà ha decidit reduir 1.000 kg per hectàrea la seva producció tant de raïm blanc com negre i la DO Montsant, el blanc 600 kg per hectàrea menys del que tenia permès i el negre 500 kg per hectàrea menys.

Dues de les denominacions d’origen que ja tenien el límit de rendiment més baix de totes les catalanes, la DOQ Priorat i la DO Pla de Bages són les que registren algunes de les reduccions més baixes. Al Bages el màxim de raïm negre serà de 8.500 kg per hectàrea, 500 kg menys del que és habitual i en les varietats blanques es manté a 10.000 kg, tot i que des del mateix Consell Regulador expliquen que gairebé sempre el rendiment està molt per sota del que està permès. La DOQ Priorat per la seva banda passa de 8.000 kg a 7.600 kg per hectàrea pel raïm blanc i de 6.000 a 5.700 kg per hectàrea amb el raïm negre.

Finalment qui menys ha reduït ha estat la DO Terra Alta que ha decidit passar de 10.000 a 9.900 kg per hectàrea en les varietat blanques, i de 8.000 a 7.920 kg per hectàrea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa