VadeVi
L’Incavi diu que per identificar un vi amb un territori cal estar dins una denominació d’origen
  • CA
Vinya

!–akiadsense–>

“En qualsevol negoci hi ha coses que es poden fer i d’altres que no, i aquesta no es pot fer”. Són paraules del director general de l’Incavi, Salvador Puig en declaracions a Vadevi, sobre la sanció imposada al celler Dasca Vives de 2.000€ per fer servir un topònim exclusiu dels cellers i vinyes que estan inscrits en la denominació d’origen Tarragona.

Per Puig la Llei de Vitivinícola aprovada aquest 2020 és molt clara pel que fa a l’etiquetatge i a la identificació dels productes amb un territori. “Si es vol fer servir un topònim protegit per una denominació d’origen cal estar dins d’aquesta denominació d’origen”,

Pel director general de l’Incavi aquest cas respon a un greuge comparatiu “els cellers que estan dins una denominació d’origen tenen un munt d’obligacions: han d’estar certificats, han de demostrar la procedència del raïm i també tenen costos. No pot ser que un celler es pugui beneficiar del nom d’un territori sense que li comporti obligacions”.

Arreu de Catalunya, Puig assegura que hi ha altres casos però que tampoc no és molt habitual. El que sí té clar, afirma, és que si hi ha una denúncia d’aquest tipus, la Direcció General d’Alimentació “està obligada a aplicar la llei”.

En aquests sentit, el director general de l’Incavi recorda que “és sabut des de fa molts d’anys que des del Departament d’Agricultura s’aposta molt fort per les denominacions d’origen perquè es considera una peça fonamental de progressar col·lectivament”. Diu que “són uns instruments importantíssims per vetllar per la qualitat dels vins, també per l’organització del sector, per la solidaritat entre els mateixos viticultors i cellers i també per a la promoció conjunta”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa