
!--akiadsense-->
Aquest 2021 el Cork Center Laboratory, el laboratori de la Fundació Institut Català del Suro, celebra 20 anys de servei a la indústria surera i vitivinícola, convertit en un referent internacional pel sector amb un equip tècnic especialitzat que busca promoure la qualitat i la competitivitat de les empreses del sector.
L’Institut Català del Suro, creat l’any 1991, va obrir el Cork Center Laboratory l’any 2001 per unir esforços entre cellers i elaboradors de taps per apostar per la normalització del tapament i buscar estàndards de qualitat que beneficiessin ambdues parts. Vint anys després, s’ha convertit en una institució especialitzada en la interacció que hi ha entre el suro i el vi, i el seu principal objectiu és, segons el director de la Fundació Institut Català del Suro, Albert Hereu, “ajudar els cellers a oferir el seu millor vi amb el tapament que més se’ls ajusti”.
Els serveis que ofereix el laboratori passen pels controls de qualitat (anàlisi sensorial, cromatografia de gasos, microbiologia i dissenys de protocols interns, entre d’altres); anàlisi de la composició de mostres; peritatges en matèria de litigis; validació d’innovacions tècniques que introdueix la indústria, assessorament i formació. A més, recentment, ofereix un nou servei de control de la longevitat d’un vi en ampolla dirigit a tota la indústria vitivinícola, tapera i productes alcohòlics que vulguin conèixer el potencial fàcilment oxidable o longevitat d’una mostra de vi així com un nou servei de control d’aromes en cellers per determinar de forma ràpida i sensible les 10 aromes crítiques que poden afectar el bouquet final d’un vi a la bodega.
El laboratori realitza controls de qualitat per empreses i institucions en mostres de suro, anàlisis vitivinícoles i vinícoles, aigües i productes químics, ampolles i embalatges, alimentaris i agroalimentaris, i ambientals. Realitza uns 2.000 informes anuals, que representen al voltant de 10.000 analítiques, principalment en controls de qualitat en taps de suro.