VadeVi
L’Institut Català del Suro ofereix assessorament gratuït durant l’estat d’alarma
  • CA

!--akiadsense-->

El sector surer fins ara ha anat trampejant la crisi, tenint en compte que la seva activitat no està directament vinculada, si més no cronològicament, a la venda del vi a bars i restaurants. És per això que fins ara havien anat rebent comandes de taps de suro tant per vi tranquil com per vi escumós que s’han anat fabricant i servint. Però ara, segon el director de l’Institut Català del Suro, Albert Hereu, “és quan el sector surer pateix una parada més forta de vendes”.

En declaracions a Vadevi, Hereu explica que el temor que tenen és que “els cellers es decantin ara per tapaments més econòmics per fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia. Taps que no formen part de l’excel·lència que es fabrica aquí a Catalunya”.

En aquest sentit i per contribuir a revitalitzar el sector del vi, des de l’Institut Català del Suro posen en marxa un servei d’assessorament gratuït per a tots aquells cellers que així ho sol·licitin a través del correu electrònic [email protected] . “Volíem aportar el nostre granet de sorra i la nostra expertesa és el que podem compartir”, explica el director de l’IC Suro.

Recorda a més a més que de la mateix manera que està clar que per revitalitzar el sector del vi caldrà posar en valor el producte local i de proximitat, “és important també fer-ho amb el suro. Si comprem vi de casa que estigui tapat amb suro casa. Hem de dinamitzar el vi de proximitat i el suro de proximitat perquè això ens toca directament. I perquè vol dir llocs de treball, manteniment del bosc, de la indústria, etc”.

Hereu però veu el futur amb esperança, “fins ara hem anat mantenint la situació, un 50% del suro català s’exporta i tot i que la crisi del coronavirus es generalitzada, els tempos de tots els països no són tots els mateixos i han permès fer de més i de menys. D’altra banda i pel que fa a casa nostra, el vi que està en dipòsits i en bótes tard o d’hora s’haurà d’embotellar i per tant, tot i que ara estem més aviat congelats, entenem que l’activitat es reprendrà amb una certa normalitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa