VadeVi
L’IWCA suma nous cellers, un dels quals és català
  • CA

International Wineries for Climate Action (IWCA) dona la benvinguda a nous cellers pel seu compromís amb l’acció immediata per reduir les emissions de carboni. Amb aquestes noves incorporacions, l’entitat es reafirma com una associació internacional que lluita activament contra el canvi climàtic amb 27 cellers units a la iniciativa des que la van fundar els cellerers Miguel A. Torres (Família Torres) i Katie Jackson (Jackson Family Wines) a primers de l’any 2019.

Miguel Torres Chile, fundat el 1979 per Miguel A. Torres, s’ha adherit com a membre de nivell Plata, Silver Member, després de comprometre’s a assolir la neutralitat de carboni el 2050 com a data límit i completar un inventari anual d’emissions de gasos d’efecte hivernacle pels abastos 1-3 auditat per tercers. “Hem d’emprendre accions concretes a fi de reduir i mitigar els impactes dels nostres processos, totes les empreses ho haurien de fer. La participació a IWCA és clau per a nosaltres, perquè ens permet adherir-nos a un protocol estricte per mitigar les emissions de CO2, adoptar les accions implementades per altres cellers de tot el món i compartir informació sobre nous projectes”, comenta Jaime Valderrama, director general del celler xilè.

I si bé Miguel Torres Chile s’adhereix a IWCA com a ‘Silver Member’, quatre altres cellers de França, Xile i Austràlia s’incorporen a la llista de candidats. Es tracta de Viña Undurraga; l’australià Voyage Estate i els francesos Famille Perrin i Champagne Lanson. D’altra banda, Château Troplong Mondot de Bordeus i el català Herència Altès, aspirants a membres d’IWCA des del setembre del 2021, s’han convertit en membres de ple dret de nivell Plata. 

Núria Altés, copropietària del projecte terraltí, apunta que “Sòls sans i un ecosistema robust perpetuaran la viticultura; és el nostre deure mantenir un bon equilibri entre l’agricultura i la biodiversitat. Col·laborar i compartir recursos amb IWCA i altres cellers afins de tot el món ens fa més forts en la lluita per la descarbonització del sector vitivinícola”.

El grup IWCA compta ara amb un total de 13 cellers membres i 14 cellers candidats repartits per 8 països i 5 continents. IWCA també ha presentat dues calculadores amb adaptacions regionals per als cellers d’Austràlia i Nova Zelanda, unes eines s’han desenvolupat en col·laboració amb Sustridge i Yealands Estate Wines perquè tots els membres actuals i futurs d’IWCA puguin elaborar els seus inventaris d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i incorporen les principals fonts d’emissions materials de les seves vinyes i cellers.

IWCA obre les seves portes a tots aquells cellers que reconeguin que el canvi climàtic és l’amenaça més seriosa per la comunitat vitivinícola i s’orientin cap a la necessitat urgent d’emprendre accions estratègiques que accelerin solucions innovadores. L’organització té dues categories de membres (Or i Plata) i els requisits inclouen assolir la neutralitat de carboni el 2050 com a data límit, completar un inventari anual d’emissions de gasos d’efecte hivernacle pels abastos 1-3 auditat per tercers, utilitzar energies renovables en els processos de producció i demostrar una reducció contínua de les emissions de CO2 respecte l’any base en línia amb l’objectiu general de zero emissions netes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa