VadeVi
El llegat d’Àngel Garcia Petit es presenta aquest dimecres
  • CA
Veremadors a Ripollet
Veremadors a Ripollet | Youtube

!–akiadsense–>

L’Ajuntament de Ripollet ha investigat el seu passat per mirar cap al futur. Ho ha fet amb un estudi “Recuperació del patrimoni local entorn a la Vinya a Ripollet” que ha realitzat Emovins i Viemocions i en el qual hi ha tingut un paper protagonista l’enòleg Àngel Garcia Petit, que va morir el passat mes de desembre.

Amb l’estudi d’aquest treball d’investigació, Ripollet ha dissenyat un programa, “Ripollet Vital” amb una visió transversal sobre diferents àmbits: recuperació de memòria i patrimoni, promoció econòmica, formació, creació d’ocupació, sostenibilitat i visió de gènere. La presentació es farà aquest dimecres a les 18h a la sala d’actes del Centre Cultural de Ripollet.

Tot aquest treball té l’empremta d’Àngel Garcia Petit. Un estudi que té el seu embrió en l’assessorament que Emovins va fer del Mercat de la Vinya de Ripollet i també en la recerca dels vestigis vitivinícoles del Vallès Occidental del projecte Sota l’asfalt…la vinya. Precisament sobre aquesta investigació en parlava el mateix enòleg en un article a Vadevi.

A Ripollet, l'arquitecte modernista hi va construir un celler cooperatiu que va desaparèixer per la construcció d'una autopista l'anu 73
A Ripollet, l’arquitecte modernista hi va construir un celler cooperatiu que va desaparèixer per la construcció d’una autopista l’any 73 | Youtube

!–akiadsense–>

Pel que fa a Ripollet l’estudi demostra el paper destacat del municipi en el conjunt de la província durant el segle XIX. Això es constata després de comprovar l’existència d’un viver provincial de ceps que sostingut per la Diputació de Barcelona no només contribuïa a l’estudi de les malalties de la vinya, sinó també tenia un caràcter formatiu com a punt de referència pels viticultors de la comarca. El viver es situa en l’any 1888 sent la dècada de 1880 on hi ha una ocupació de vinya al Vallès de més de 19.000 hectàrees.

L’altra fet destacat d’aquesta recerca és la construcció d’un celler cooperatiu de Cèsar Martinell que evidencia el volum de producció que hauria arribat a 1.200.000hl l’any 1950, per sobre molts altres cellers de la província. El celler l’any 1973 és expropiat per la Diputació per construir l’autopista de Barcelona a Sabadell-Terrassa.

A partir d’aquestes informacions i d’altres que mostren l’estudi neix Ripollet Vital, un conjunt d’actuacions futures que amb caràcter transversal connectaran de nou al municipi amb aquest llegat. I que hereten del viver de ceps aquesta voluntat de ser innovadors, formatius i educatius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa