VadeVi
Lleida marida els vins de Ponent amb cuina de l’horta

Onze restaurants de Lleida participen en les jornades gastronòmiques ‘Cuina de l’Horta, vins de Ponent’ en les quals des d’ara i fins el proper 30 de novembre s’oferiran menús especials maridats amb productes de 21 cellers de la DO lleidatana que formen part de la Ruta del Vi de Lleida.

La iniciativa enogastronòmica, organitzada per la revista ‘Cuina’ amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida i la Ruta del Vi d’aquesta DO, té per objectiu promoure i reivindicar el producte de proximitat i posar en valor l’horta de Lleida, així com donar suport a la restauració després de les dificultats viscudes durant la pandèmia.

Els restaurants que participen en les jornades ‘Cuina de l’Horta, vins de Ponent’, són Aimia, Bar Tòfol, Brasa d’Or, Caravista, Celler del Roser, Ferreruela, La Huerta, Manicomio, Petit Català, Pinot Gastrothèque i Saroa; i els 21 cellers participants són Analec, Boldú Viticultors, Castell d’Encús, Castell del Remei, Celler de Sanui, Cercavins, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, Lagravera, L’Olivera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Petit Duran, Purgatori, Raimat, Sauvella, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar, Vila Corona i Vinya eks Vilars. Tots aquests cellers pertanyen a l’associació Lleida Wine Route, un organisme que uneix les iniciatives dels sectors públics i privat per promocionar i potenciar el turisme enològic sostenible i de qualitat de les Terres de Lleida.

Les jornades tenen també una vessant solidària, ja que s’ha acordat que del preu de cada menú que ser serveixi es destinaran 2 euros al Banc dels Aliments de Lleida. A més a més, durant els dos mesos de jornades se sortejaran menús, visites als cellers, tastos, lots d’ampolles de vi o d’experiències enològiques, entre les persones que consumeixin algun dels menús dels restaurants participants. Així mateix, hi haurà premi especial que se sortejarà en acabar les jornades i que consistirà en un cap de setmana per a dues persones al conjunt rural de Cal Soldat, a Collmorter (Pallars Jussà).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa