VadeVi
El llibre dels cent anys de la cooperativa La Granada, menció especial als premis de la OIV
  • CA

El llibre Celler Cooperatiu de la Granada (1920-2020). Cent anys de vitivinicultura al cor del Penedès, del qual són autors Josep Maria Feliu Roca i Raimon Soler-Becerro, dissenyat per Jordi Sadurní Ventura i publicat pel mateix Celler Cooperatiu de la Granada amb motiu del seu centenari, ha rebut una menció especial en els premis que cada any atorga l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV).

L’1 de febrer de l’any passat, el Celler Cooperatiu i Secció de Crèdit La Granada, SCCL celebrava cent anys d’història. Ho va fer en un acte al mateix celler, el qual donava el tret de sortida d’una commemoració que s’havia d’allargar durant tot l’any però que es va veure estroncada per la pandèmia. En aquest mateix acte es va presentar oficialment la nova publicació.

El treball de Feliu i Soler-Becerro és un estudi que recull la vida i l’activitat del Celler Cooperatiu de la Granada al llarg dels seus 100 anys d’història. En el llibre es recullen els aspectes històrics, sòcio-econòmics i polítics que reflecteixen també l’evolució de la història de la vitivinicultura al Penedès i també les vicissituds de molts dels cellers cooperatius del nostre país. L’acurada edició del llibre també va anar a càrrec de Jordi Sadurní, on els gràfics i les fotografies hi juguen un paper rellevant.

Els Premis de l’OIV són unes distincions amb periodicitat anual on el jurat està format per personalitats del món del vi de l’àmbit internacional, representant els països membres de l’OIV. Enguany, en l’edició 2021, s’hi ha atorgat 16 premis i 10 mencions especials d’una seixantena de publicacions que s’hi ha presentat amb autors de prop de 40 països. El jurat ha subratllat el gran rigor en el treball dels autors i els equips editorials i també ha remarcat la importància de la fotografia a les diferents obres; a més, enguany 3 fotògrafs han obtingut el reconeixement del jurat. L’obra sobre la història del Celler Cooperatiu de la Granada ha rebut una menció especial en la categoria de monografies i estudis especialitzats.

Els guardons atorgats per l’OIV -la resta de palmarès es pot consultar en aquest enllaç– s’entregaran en un acte que se celebrarà el proper 17 de desembre a la Cité du Vin de Bordeus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa