VadeVi
Llopart destapa la terra i mostra, per primer cop, les roques d’on surt l’Original
  • CA
Les Flandes de Llopart
Les Flandes de Llopart | M.R.F.

!--akiadsense-->

Llopart ha decidit mostrar com és el subsòl d’un dels seus indrets, Les Flandes, assentat sobre una roca calcàrea de 12 metres d’alçada de fa 16 milions d’anys. Des del celler han presentat aquest dimarts en un recorregut geològic inèdit, les entranyes de la terra on hi ha sembrades vinyes de montònega (la parellada d’alçada del Penedès), xarel·lo i macabeu, amb les que s’elabora l’Original 1887.

La nova anyada d’aquest escumós Corpinnat, la del 2008, té 120 mesos de criança i neix dels raïms plantats als anys 40 i 50 a uns 380 metres d’alçada. Una orografia conseqüència de l’entrada del mar a la terra fa 20 milions d’anys i del qual encara se’n poden veure restes fòssils marins.

Ostres fossilitzades a laparet calcàrea de l'Heretat de Llopart
Ostres fossilitzades a la paret calcàrea de l’Heretat de Llopart | M.R.F.

!--akiadsense-->

Així, la terra de Les Flandes, està assentada sobre aquesta gran roca que acaba amb una paret d’uns 5 metres de gruix. Des de Llopart i després d’una neteja de sota bosc, han posat al descobert aquest patrimoni geològic que aquest dimarts han mostrat a periodistes, prescriptors i clients fent un recorregut, en el que a més de poder contemplar les dimensions d’aquesta base calcàrea s’hi poden veuren restes marines com per exemple multitud d’ostres fossilitzades. Un passeig que s’ha fet amb l’acompanyament del geòleg Manu Gòmez i dels membres de la família Llopart.

Llopart ha convidat a passejar enmig de les esquerdes de la roca calcàrea
Llopart ha convidat a passejar enmig de les esquerdes de la roca calcàrea | M.R.F.

!--akiadsense-->

Una parada en el passeig enmig d’una de les esquerdes de la roca ha estat el lloc escollit per tastar la nova anyada de l’Original 1887, el del 2008. El sommelier Xavi Nolla, ha convidat als assistents a “tocar la pedra i després oloar-se les mans, per poder tastar amb tota la seva esplendor, aquest escumós amb més de 10 anys de criança”.

Pere Llopart i Xavi Nolla en el moment de tastar l'Original 2008 de Llopart enmig del passeig geològic
Pere Llopart i Xavi Nolla en el moment de tastar l’Original 2008 de Llopart enmig del passeig geològic | M.R.F.

!--akiadsense-->

La presentació de l’Original ha acabat amb la degustació de la resta d’escumosos de Llopart i de diverses propostes gastronòmiques enmig de la vinya on també hi eren presents els caps de la família, Pere i Jacinta. Un paratge al que els convidats hi han arribat amb una petita flota de cotxes Mehari llogats per l’ocasió.

El convidats a la visita inèdita a Les Flandes de Llopart
El convidats a la visita inèdita a Les Flandes de Llopart | M.R.F.

!--akiadsense-->

D’aquest manera, la família Llopart, amb un registre com a viticultors que data de 1385, ha volgut mostrar les interioritats de la terra que no són alienes a les característiques del raïm que s’hi cultiva i que es poden trobar en el Corpinnat Original 1887.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa