VadeVi
Llopart Original 1887, un vi “a tocar de la perfecció”
L'escumós Llopart Original 1887 és un Brut Nature de llarga criança
L’escumós Llopart Original 1887 és un Brut Nature de llarga criança | Llopart

!--akiadsense-->

El Master of Wine (MW) Pedro Ballesteros reconeix amb 97 punts el Llopart Original 1887 i el defineix l’escumós com un “pur Penedès” que està “a tocar de la perfecció“. Ballesteros signa un article a la revista Decanter ">en què fa una radiografia dels escumosos fets a l’Estat espanyol i analitza les darreres tendències d’un sector que s’ha fragmentat, però que ha aconseguit incrementar la qualitat.

Ballesteros parla de dos factors clau que defineixen els millors vins: el treball curósa la vinya (vinculat a la singularització de les parcel·les i al conreu ecològic o biodinàmic) i les criances. L’Original 1887 s’elabora amb raïms de les vinyes singulars de Les Flandes, un enclavament envoltat de bosc mediterrani i plantes aromàtiques, ric en biodiversitat, on els ceps creixen amb un vigor molt limitat en un sòl d’origen miocènic (de fins a 20 milions d’anys d’antiguitat) i té una criança mínima de 120 mesos. Tant el seu nom com la seva imatge, que reprodueix una litografia original de fa més de 130 anys, són un tribut a la primera ampolla d’escumós de Llopart, elaborada a la masia familiar l’any 1887.

Pedro Ballesteros Torres MW és periodista, enginyer agrònom i màster en viticultura i enologia formador i jutge vinícola de premis com Decanter ">i el Concours Mondial Bruxelles. ">

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa