L'escumós Llopart Original 1887 és un Brut Nature de llarga criança
L’escumós Llopart Original 1887 és un Brut Nature de llarga criança | Llopart

!--akiadsense-->

El Master of Wine (MW) Pedro Ballesteros reconeix amb 97 punts el Llopart Original 1887 i el defineix l’escumós com un “pur Penedès” que està “a tocar de la perfecció“. Ballesteros signa un article a la revista Decanter ">en què fa una radiografia dels escumosos fets a l’Estat espanyol i analitza les darreres tendències d’un sector que s’ha fragmentat, però que ha aconseguit incrementar la qualitat.

Ballesteros parla de dos factors clau que defineixen els millors vins: el treball curósa la vinya (vinculat a la singularització de les parcel·les i al conreu ecològic o biodinàmic) i les criances. L’Original 1887 s’elabora amb raïms de les vinyes singulars de Les Flandes, un enclavament envoltat de bosc mediterrani i plantes aromàtiques, ric en biodiversitat, on els ceps creixen amb un vigor molt limitat en un sòl d’origen miocènic (de fins a 20 milions d’anys d’antiguitat) i té una criança mínima de 120 mesos. Tant el seu nom com la seva imatge, que reprodueix una litografia original de fa més de 130 anys, són un tribut a la primera ampolla d’escumós de Llopart, elaborada a la masia familiar l’any 1887.

Pedro Ballesteros Torres MW és periodista, enginyer agrònom i màster en viticultura i enologia formador i jutge vinícola de premis com Decanter ">i el Concours Mondial Bruxelles. ">

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa