VadeVi
Llopart presenta Vi-brant, el primer perlat natural elaborat amb mètode ancestral
  • CA

L’Heretat Familiar Llopart ha presentat la primera anyada del Vi-brant, un vi perlat natural elaborat amb xarel.lo vermell, en un acte celebrat al celler de Subirats, que ha estat presentat pel director general del celler, Jordi Bort, i que ha comptat amb la presencia dels cinc germans de la cinquena generació de la família. “Un nou vi per nous temps, nous consumidors i noves maneres d’entendre el vi” destacava Bort. Pere Llopart, l’enòleg del celler, ha explicat que la seva intenció no era elaborar un nou vi escumós, sinó el que ells entenen com un vi perlat, és a dir un vi amb una mica d’agulla i que han trobat en el mètode ancestral d’elaboració d’escumosos una manera de fer-ho. El most en plena fermentació es va embotellar a una densitat baixa per tal que la pressió final del vi no arribés a les tres atmosferes, la pressió mínima exigida pels vins escumosos.

El Vi-brant 2020 és un vi rosat pàl·lid, de mínima intervenció, fermentat amb llevats indígenes i sense sulfits afegits. Emparat per la DO Penedès, se n’ha elaborat 863 ampolles, surt al mercat amb una ampolla molt original, tapada amb tap corona i amb un preu recomanat de 17,90 euros.

Vi-brant, el nou ancestral de Llopart | R.R.
Vi-brant, el nou ancestral de Llopart | R.R.

Enoteca Familiar Llopart

En el mateix acte també s’ha presentat el projecte de l’Enoteca Familiar Llopart amb el qual el celler vol possibilitar que els clients que ho desitgin puguin accedir les millors anyades dels seus escumosos de llarga criança més emblemàtics, com el Leopardi,  l’Original i l’Ex-Vite. Totes les anyades del projecte enoteca de cadascuna de les referencies estan degollades el mateix dia amb la idea de que, si es desitja, es pugui fer un tast vertical.

D’aquestes col·leccions verticals, de l’escumós Llopart Leopardi Brut Nature el formen les anyades 2011 i 2012 -quan l’anyada que està actualment al mercat és la 2014-; del Llopart Original 1887 Brut Nature, les anyades 2007, 2008, 2009 i la 2010. L’anyada que està actualment al mercat és la 2011. I del Llopart Ex-Vite Brut, les anyades 2008, 2009 i 2010, quan actualment tenen a la venda la 2011.

Les ampolles edició Enoteca Familiar de cadascuna de les referencies es venen al mateix preu que l’anyada que està al mercat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa