VadeVi
Llopart treu un nou vi per jugar a encertar amb quina varietat de raïm s’ha elaborat
  • CA
L'Enigma de Llopart

!–akiadsense–>

L’Enigma és el nom del nou vi del celler Llopart, un vi fruit de l’experimentació i el joc amb els raïms de les vinyes de muntanya de l’Heretat. Es tracta d’una microvinificació de 1.950 ampolles, que serà singular i efímera, ja que l’anyada vinent serà un vi diferent. Des del celler s’han plantejat el repte de crear, cada verema, un vi diferent, sorprenent i enigmàtic, que estimuli tots els sentits de qui el tasta. A la web lavidasecretadelesplantes.com s’hi pot trobar una fitxa descarregable perquè cadascú pugui fer la seva pròpia nota de tast; així com un petit joc de preguntes per a descobrir els enigmes que amaga el vi. Seguint aquesta idea, han volgut proposar un joc a 4 tastadors de renom de Catalunya, animant-los a desxifrar l’Enigma en un tast a cegues.

“Saborosa fruita blanca i sucoses nectarines. Podria tractar-se d’un xarel·lo vermell, per la seva rusticitat. El seu punt alcohòlic, però, m’ha suggerit la possibilitat que pugui tractar-se d’una garnatxa negra vinificada en blanc” diu Ramon Francàs

Meritxell Falgueras per la seva banda, explica que “L’Enigma ens saluda a l’etiqueta amb un interrogant. I és que és veritat que cada ampolla és un full en blanc que s’omple de sensacions en quant anem buidant l’ampolla, que a la vegada l’anem reomplint de sentiments. A la copa un color d’endevinalla. És un rosat? És un blanc deixat amb contacte a les pells? Un color pell de préssec adorable i molt instagrameable.”

“Color rosat de pell de ceba, amb una boca fresca i elegant, i un final amb notes fumades, que resulta d’allò més interessant i enigmàtic!!! Res del que sembla a primer cop d’ull acaba expressant-se ni en nas ni en boca. Vi sorprenent!!!” , assegura Anna Vicens.

I finalment Xavi Nolla diu que “poc pensava que el primer enigma d’aquest vi seria el seu color, difícil de posicionar, entre un rosat de pell de ceba, un blanc de negres i un brisat en gerra de fang, sigui com sigui aquest fet ja el converteix en un vi singular que desperta interès i ganes de portar-lo a la boca i intentar esbrinar quelcom més del seu secret. En boca, lluny d’aportar solucions, l’enigma es magnifica, on les textures terroses combinades amb una frescor de cítrics ataronjats, sumades a la seva profunditat tàctil i sensacions tànniques, fan d’aquest atrevit vi un veritable joc pels sentits”

L’Enigma forma part de La Vida Secreta de les Plantes, el projecte que engloba l’elaboració de vins tranquils i most del Llopart: el blanc jove Vitis, el Xarel·lo amb criança Clos dels Fòssils, el rosat de Sumoll, Carmí i el Most Flor de Xarel·lo, el most solidari del celler. Amb aquest distintiu volen transmetre la seva admiració cap al misteriós món de les plantes: éssers vius amb sensibilitats, estratègies i mecanismes d’adaptació al medi sofisticats i fascinants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa