VadeVi
Llucià Ferrer i Carles Sumarroca, distingits per la Confraria del Cava

El presentador Llucià Ferrer, conductor del concurs de cultura general Atrapa’m si pots, un dels èxits persistents de TV3 temporada rere temporada, és el nou cavaller confrare d’honor de la Confraria del Cava. La distinció s’ha fet efectiva aquest cap de setmana, en la gala de la confraria, un dels actes més destacats de l’any al Penedès, celebrat a la seu de l’entitat, Torre-ramona, a Subirats. En la cerimònia també s’ha distingit, per la seva trajectòria, l’empresari cavista Carles Sumarroca, propietari de Bodegues Sumarroca.

Però també hi ha hagut altres reconeixements, entre les quals destaca el del director dels Premis Vinari, el sommelier Ramon Roset, que ha estat elegit un dels cavallers de mèrit d’aquest any. Els altres cavallers i dames de mèrit han sigut la cònsol del Japó a Barcelona, Akiko Shikata; Pere Carda, de l’empresa de restauració de la comarca i l’alcalde de Zegama, Iker Zubeldia.

Ramon Roset, a la Gala dels Premis Vinari dels vins catalans al Teatre Casal-Societat La Principal de Vilafranca del Penedès | Jordi Play

“El cava és cultura”

De fet, Llucià Ferrer ha recordat que ell mateix ja havia estat nomenat anys enrere jove confrare de mèrit. Ara, per tant, amb la nova distinció es referma encara més el seu vincle amb el cava, al qual, com és tradició en la gala de la Confraria, ha jurat fidelitat. En la seva intervenció, Ferrer ha defensat que “el cava és cultura”. Ha assegurat que sempre en té una ampolla a punt a casa seva i n’ha defensat el consum en el dia a dia, ja que es tracta d’un producte de la terra imprescindible en les celebracions però que també és per beure sense que calgui esperar grans ocasions.

Sumarroca, la llarga trajectòria d’un home “constant i discret”

Sobre Carles Sumarroca, que té gairebé 92 anys i una llarga trajectòria en el sector, motiu pel qual ha estat homenatjat, s’ha dit que es tracta d’una persona “constant i discreta”, que és un “treballador incansable” i que ha tingut la visió “excepcional” que li ha permès, juntament amb el seu equip, innovar i aplicar els avenços tecnològics sense trair la tradició. En el seu torn de paraula, l’empresari ha volgut destacar els seus llaços profunds i de fa molts anys amb el Penedès, malgrat haver nascut al Pallars.

Precisament, la capacitat d’adaptació del sector als nous temps “sense renunciar a l’excel·lència” ha sigut presentada pel president de la Confraria, Eduard Sanfeliu, com la clau per mantenir-se fort, una resiliència que s’ha comprovat amb l’última i duríssima sequera, després de la qual l’optimisme és la nota dominant aquest any en totes les trobades del món del vi. Sanfeliu també ha destacat, com Llucià Ferrer, que el cava “és cultura”, però encara hi ha afegit dues coses virtuds més: ser també “unió i identitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa