VadeVi
Llucià Ferrer, l’entrevistador entrevistat
  • CA

El Llucià Ferrer es defineix a si mateix com un home de ràdio, tot i que en els darrers anys l’hem vist sobretot a la televisió. Amant del vi i la bona gastronomia, els seus últims projectes han estat molt lligats a aquestes dues passions. El programa Menú Degustació de TV3 n’és un clar exemple, com també ho va ser Decantats, un programa, pensat per apropar el món del vi al públic més jove.

Al programa L’aprenent de TV3 li va tocar fer de viticultor i també d’enòleg, al celler Ca N’Estruc, tasca que li va permetre conèixer de primera mà la feina que hi ha darrere de l’elaboració d’un vi. La figura de l’enòleg li va impressionar especialment: “L’enòleg és com un mecànic, només olorant ja sap que falla”.

Al Llucià, el vi l’ha acompanyat sempre. “A casa meva teníem bótes de vi i de vegades ens tocava anar a omplir el porró”. Amb els anys va anar creixent la seva inquietud per conèixer una mica més els vins de casa nostra. “Ara sóc jo qui li porto els vins al meu pare”. Però, i si el vi fos ell? El Llucià ho té clar: “Si fos un vi, seria un vi negre, perquè tenen més personalitat. Seria un criança, amb cos i pas per bota. Un criança veterà!”.

La secció Parlem amb… del web de la DO Catalunya recull converses amb convidats de perfil divers i amb una mirada pròpia i molt particular sobre el món del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa