VadeVi
Loxarel augmenta l’exportació més enllà del 65% de la seva producció
  • CA
Loxarel

!--akiadsense-->

El celler Loxarel de Vilobí del Penedès, pioner en aquesta comarca en adoptar la viticultura ecològica i biodinàmica i en l’ús d’àmfores de fang per elaborar els vins, ha aconseguit aquest 2018 ampliar el seu mercat exterior i ja assoleix una quota d’exportació que oscil.la entre un 65% i un 68% del total de la seva producció.

A part de consolidar-se en els mercats centreeuropeus, aquest any Loxarel ha registrat un creixement significatiu en països del nord d’Europa i Escandinàvia, així com també als Estats Units i al Japó. El mercat asiàtic mostra un interès especial per la gamma de vins naturals A Pèl, fermentats en àmfora, i per l’escumós de la mateixa gamma elaborat a partir del mètode ancestral, mentre que als EUA els vins i escumosos ecològics de la línia bàsica són els que concentren més demanda.

Josep Mitjans i Teresa Nin, propietaris de Loxarel, afirmen que l’aposta per aquests nous mercats respon al caràcter “inquiet i innovador” d’un celler familiar que està en constant evolució i que pretén posar en valor a través dels seus vins el caràcter del terroir penedesenc.

La nova anyada del 790 PeCat’s, a punt de sortir al mercat

Aquest mes de desembre sortirà al mercat la nova anyada (2016) d’un dels vins negres insígnia del celler: el 790 PeCa’ts. Elaborat amb garnatxa negre d’una sola vinya d’alçada situada al Pla de Manlleu i una pinzellada se syrah, la fermentació alcohòlica i malolàctica es fa en àmfores de fang i s’afina en botes de roure de 500 litres. D’aquesta anyada se n’han elaborat 3.900 ampolles, unes 800 menys que l’any passat degut a la poca pluviometria que es va registrar durant el 2016.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa