VadeVi
Loxarel restaura una màquina dels anys 50 per aplicar els preparats biodinàmics a la vinya
  • CA
La família Mitjans va adquirir la màquina a principis dels anys seixanta | LOXAREL

!--akiadsense-->

El celler Loxarel de Vilobí del Penedès ha restaurat una antiga pulveritzadora fabricada als anys cinquanta a Vilafranca del Penedès i l’ha adaptat per utilitzar-la en l’aplicació dels preparats biodinàmics a les vinyes de la finca.

Es tracta d’una pulveritzadora Balven B-60 amb dipòsit de fusta que s’ha adaptat per ser arrossegada per un tractor. La mateixa casa fabricant ha restaurat el recipient i ha adaptat el sistema de reg per poder aplicar els preparats biodinàmics a través de tres sortidors. Aquesta setmana el celler va aplicar amb aquesta màquina el Preparat 500 a totes les vinyes de Cal Mayol.

La màquina va ser adquirida a principis dels anys seixanta per la família Mitjans i fins ara s’utilitzava per a ruixar la vinya. Amb els anys, la màquina va quedar obsoleta i es va guardar en un garatge fins que fa uns mesos, l’actual propietari i enòleg del celler, Josep Mitjans, va decidir recuperar-la i adaptar-la per a la pulverització de tots els preparats biodinàmics amb què actualment tracta la vinya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa