VadeVi
Macron s’enfronta a les associacions que promouen a França un gener sense beure vi
  • CA
Emmanuel Macron, s'oposa al 'gener sec'
Emmanuel Macron, s’oposa al ‘gener sec’ | Wikipedia

!--akiadsense-->

Emmanuel Macron, president de la República Francesa, ha mostrat el seu desacord amb la proposta de fer “Le defi de janvier”. Una iniciativa que va néixer a la Gran Bretanya, el “Dry January” (el gener sec), i que proposa no prendre alcohol durant tot el mes de gener per compensar els excessos de les festes de Nadal.

De fet es va especular si a més de tenir el suport institucional, seria el mateix govern francès el que el promouria, però finalment no ha estat així i han estat diverses associacions, la majoria relacionades amb l’alcoholisme les que l’estan tirant endavant.

Macron no hi està d’acord. Confessa que és un bevedor moderat de vi, però habitual i considera que “un àpat sense vi és una mica trist”.

Les associacions impulsores de “Le defi de janvier” consideren que el president francès ha cedit davant la pressió del lobby del vi i el xampany i lamenten que aquesta campanya no tingui el suport de l’Elisi.

Entenen que iniciatives com aquestes ajudarien a combatre l’alcoholisme. S’estima que un francès adult consumeix 11’7 litres de begudes alcohòliques a l’any i es calcula que aquesta és la causa de 41.000 morts, 6.000 de les quals per cirrosi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa