!--akiadsense-->
“La lluita contra la metàstasi no s’acabarà mai” diu a Vadevi Xavi Ayala, el sommelier de Nando Jubany i l’impulsor del Vi per Vida. “Vam començar l’any 2014, pensàvem que faríem un tast a l’any i ja en portem 18. Estem molt contents de contribuir a la investigació contra la metàstasi i aquesta vegada d’haver-ho fet a Barcelona i durant la Mostra de Vins i Caves”, afegia.
Ayala ha estat l’encarregat de dirigir un tast curt, de quatre vins. El Fransola de Torres, Rosa d’Abril de Torelló, l’Abadal Franc i l’Oda Negre de Castell del Remei, tots ells donats pels mateixos cellers. Un blanc, un rosat i dos negres de quatre denominacions d’origen, que han servit, per una banda per donar a conèixer, amb quatre pinzellades, la realitat del vi català i per una altra per recaptar fons per l’Institut de Recerca biomèdica de Barcelona.
!--akiadsense-->
“L’any 91, jo tenia 11 anys, el meu pare va morir d’una metàstasi fulminant i sempre havia volgut fer alguna cosa per aportar a la societat, relacionada amb el món del vi, que al final és el meu dia a dia, i donar-ho a la investigació. I vaig muntar una associació amb la família, tinc tota la família implicada, i volem fer el tast 19 i 20 i tots els que facin falta per donar a conèixer el vi català i alhora contribuir a aquesta lluita”, explicava en declaracions a Vadevi.
L’escenari del tast ha estat el soterrani del Mercat de Sant Antoni, recentment inaugurat, en l’espai on s’han mantingut les restes de les muralles de l’antiga Barcelona.