VadeVi
Magda Carlas (metge nutricionista): “El vi forma part de la dosi diària de benestar”
Magda Carlas és metge nutricionaista i diu que beure ví té efectes positius
Magda Carlas és metge nutricionaista i diu que beure ví té efectes positius | xx

!--akiadsense-->

Magda Carlas és llicenciada en Medicina i Cirurgia i té un Master en nutrició i ciències dels aliments, i tot i que afirma que no és una especialista en vi, té clar que tractat com un aliment, com un element de la nostra dieta, té efectes positius. Carlas parla sense complexos i assegura que la salut va més enllà de la nutrició estricta.

És cert que una copa de vi al dia va bé per la salut?

Fa 15 anys tots els estudis apuntaven que una copa de vi era molt beneficiosa per la salut i en els darrers temps per l’alcohol s’ha passat a l’altre extrem. I ni una cosa ni una altra. El terreny dels estudis nutricionals és molt pantanós.

Però s’han explicat meravelles del resveratrol.

I és cert que és un antioxidant i que a nivell cardiovascular és positiu, però les dosis no estan sempre clares. El resveratrol present sobretot al vi negre és beneficiós, però les dosis no estan sempre clares.

Aleshores no es pot dir que prendre vi sigui fer salut?

I tant que es pot dir, perquè és impepinable que prendre una copa de vi si a més l’associes al menjar té una sèrie d’efectes positius.

Quins són?

La salut va més enllà de la nutrició estricta. El vi és tradició, és festa, és compartir, és cultura. És una mena de ritual molt lligat a la nostra manera de fer. És un plaer quotidià. És una forma de comunicació que forma part de la dosi de benestar de cada dia. No es pot oblidar això perquè és un tema, molt, molt important.

Estem parlant doncs de l’efecte psicològic sobre la nostra salut?

Sí. No som màquines. Som persones amb sentiments, records constums i a vegades s’oblida això. Per exemple, crec que una part del fracàs de moltes dietes és perquè aquest factor no es té en compte.

Per tant sí, beure vi és saludable.

El menjar no és només una funció, és molt més que això i per tant el vi estaria dins aquest univers. Una altra cosa és parlar de la dosi, de per segons qui, de quina edat i amb quin estat de salut. Però en general sí. Amb moderació, amb el menjar i sempre de qualitat!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa