VadeVi
Manifestació davant del ministeri d’Agricultura per exigir solucions pel sector de la vinya i el vi
  • CA

Unió de Pagesos va participar aquest dimecres al migdia en la concentració convocada en defensa del sector de la vinya i el vi pel sindicat Unión de Uniones davant la seu del Ministeri d’Agricultura, a Madrid. El sindicat va ser present a la concentració amb una representació encapçalada pel responsable nacional del sector de Vinya i Vi, Joan Santó, i va prendre part en la protesta per tal de reclamar mesures de suport al sector, molt castigat en els darrers temps a causa de diferents factors.

Entre les mesures reclamades, el sindicat ha posat de nou sobre la taula la petició que s’articuli la verema en verd per a la campanya d’enguany per tal de poder controlar la producció des de bon començament. Una petició per a la qual, adverteix, la manca de pressupost no pot servir com a excusa perquè no tiri endavant. A més a més, Unió de Pagesos també demana la inclusió del míldiu i la malura en l’assegurança del raïm de vinificació a Catalunya. Dues peticions, aquestes, el sindicat ja fa temps que reclama i que considera bàsiques per a contribuir a la subsistència del sector. En aquest sentit, el sindicat denuncia que el sector vitivinícola, especialment el català, viu en una difícil situació des de fa dos anys a causa principalment de males collites i dels baixos preus de mercat que els productors perceben pel seu treball. Una situació estructural complicada a la què, a més a més, s’hi ha sumat la pandèmia de covid-19 que, en el darrer any i mig, ha colpejat durament el sector vitivinícola bloquejant una de les seves principals vies comercials de venda com és el sector de la restauració.

Manifestació de pagesos a Madrid | Unió de Pagesos
Manifestació de pagesos a Madrid | Unió de Pagesos

Per tot plegat, Unió de Pagesos considera il·lògic que, malgrat la complicada situació actual a la què han de fer front els productors del sector vitivinícola, el ministeri d’Agricultura no hagi activat mesures extraordinàries de suport i l’Administració a activar els mecanismes necessaris per donar suport als professionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa