VadeVi
S’obren les incripcions per la V edició de la Marató del Priorat
  • CA
La Marató serveix per fer difusió de la cultura del vi
La Marató del Priorat | Jordi Santacana

!–akiadsense–>

L’associació Dracsrunners ha obert les inscripcions per la cinquena edició de la Marató del Priorat que tindrà lloc al Priorat el diumenge 7 d’octubre de 2018 amb arribada i sortida a la Catedral del Vi de Falset. Les inscripcions es poden formalitzar com cada any online“> al web www.maratodelpriorat.com i inclouen, amb motiu del cinquè aniversari, els millors preus promocionals de les últimes edicions: 35 euros la Marató i 30 euros la Mitja. La bossa del corredor de la #PrioratWineRun inclou una ampolla de vi “El Joc” de la Cooperativa Falset Marçà i una samarreta tècnica, a més de vals de descompte i obsequis diversos.

Cada any es demana als participants que ho facin disfressats i, si és possible, amb motius relacionats amb la vinya i el vi. De fet, una de les categories dels premis de la cursa reconeix la millor vestimenta per a grups. L’objectiu de la Marató del Priorat no és només la pràctica esportiva de competició i d’elit, sinó també compartir una jornada festiva i lúdica, on el paisatge i el vi del Priorat tinguin un paper protagonista.

L’any passat, més de mig miler de corredors van participar a la Marató del Priorat, i es van comptabilitzar runners“> de fins a 10 països diferents. L’Associació Dracsrunners confia superar la xifra d’inscrits de l’última edició, fent una aposta per les activitats culturals amb la idea que en puguin gaudir tant els corredors, durant el recorregut, com els acompanyants. Representacions teatrals i actuacions musicals seran un any més presents a l’inici i final de la Marató, però també als punts d’avituallament i entre vinyes.

Álvaro Palacios i Mas Martinet entre els 18 cellers participants

La Marató del Priorat és l’única cursa del país que permet gaudir en directe de la verema i tastar els grans vins del Priorat als punts d’avituallament que en molts casos coincideixen amb el mateix celler. De fet, la sortida comença a l’interior a la Cooperativa Falset Marçà. El celler de la DO Montsant és també el punt d’arribada i on se celebra la festa final amb un dinar popular amb arròs del tros. Abans i després hi ha un ampli ventall de propostes, des d’actuacions musicals a visites teatralitzades i activitats per als més petits, com ara curses o classes de zumba.

Per la cinquena edició, hi ha confirmada la participació de 18 cellers de la DO Montsant i DOQ Priorat, entre els quals destaquen Àlvaro Palacios i Mas Martinet, a Gratallops. Un any més, els elaboradors serviran grans vins durant el recorregut, als punts d’avituallament habilitats, però també aigua, begudes isotòniques, fruita, pernil i altres degustacions gastronòmiques.

Els cellers que hi participen són aquests: Cooperativa Falset Marçà, Casa Gran del Siurana, Buil & Giné, Capafons-Ossó, Gran Clos, Mas Martinet, Vinícola del Priorat, Sangenís i Vaqué, Rotllan Torra, Aixalà Alcait, Prior Pons, Álvaro Palacios, Acústic, Cartoixa de Montsalvat, Mas Alta, Sabaté i Mur, Marco Abella i Celler Masroig.

La cursa transcorre per 6 termes municipals de la comarca del Priorat entre camins, corriols i pistes, travessant el paisatge espectacular de vinyes i coincidint amb la collita del raïm, un fet que els participants respecten i valoren especialment.

La Marató del Priorat vol esdevenir una cita esportiva de referència en el sector esportiu i enològic del país, i un exemple d’equilibri entre el paisatge, cultura, art i esport. La cursa esportiva convida a fer enoturisme per una de les regions vitivinícoles catalanes amb major atractiu paisatgístic.

Les inscripcions es poden fer aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa