La III Marató del Priorat ha obert el període d’inscripcions per a la propera edició de la cursa que tindrà lloc dissabte 1 d’octubre.

Les persones que vulguin participar-hi poden formalitzar la inscripció a través del lloc web de la cursa -fins el proper 13 de juny es mantindran els preus de sortida- que coincidint amb aquesta edició s’ha modernitzat i se n’ha facilitat la navegació i l’accessibilitat. A més, també s’ha traduït a l’anglès i al francès amb l’objectiu de consolidar la dimensió internacional del certamen esportiu que l’any passat ja va comptar amb corredors francesos, holandesos, alemanys i polonesos i el primer any amb italians.

En aquesta tercera edició la Marató del Priorat manté el recorregut per sis termes municipals de la comarca del Priorat incloent la Vilella Alta que es va estrenar en el recorregut el 2015. La comarca del Priorat, amb el seu paisatge agrari de muntanya mediterrània, es troba en la recta final perquè la UNESCO la inclogui en la llista de Patrimoni Mundial Immaterial de la Humanitat, mitjançant la candidatura que promou l’entitat PRIORITAT.

Amb motiu de la III Marató del Priorat, se simbolitzarà un any més la simbiosi entre paisatge, esport i enoturisme. La data per celebrar la tercera edició és el dissabte 1 d’octubre de 2016, coincidint amb la campanya de la verema. L’organització l’escull expressament conscient que és un moment àlgid a la regió de vins que li permet exhibir el seu màxim potencial entre corredors i acompanyants que, per altra banda, es comprometen a gaudir de la cita esportiva amb el màxim respecte per l’activitat agrària que s’hi desenvolupa.

La sortida i l’arribada de la III Marató del Priorat es faran novament des de l’edifici modernista de la Cooperativa de Falset-Marçà, a Falset. La cursa transcorrerà per camins, pistes i corriols, i travessarà vinyes i paisatges espectaculars. Es podrà escollir entre dues distàncies: la Marató i la Mitja. Són proves exigents i cal tenir en compte que el Priorat no és una comarca plana. La cursa és de muntanya i, encara que no vol ser extremadament dura, tindrà uns 1.000 metres de desnivell positiu a la Marató i uns 500 més a la Mitja. L’organització donarà temps suficient perquè qualsevol participant les pugui acabar. Això significa que la Marató està oberta a tots els participants, des dels esportistes d’elit fins als aficionats a les curses, excursionistes i corredors populars.

Qualsevol aficionat amb un mínim de preparació i experiència pot completar alguna de les dues curses. Es donarà un marge de fins a 8 hores per realitzar la Marató i 5 per la Mitja.

Tastos de vi i cultura

Als punts d’avituallament, i amb la col·laboració de cellers de la DO Montsant i DOQ Priorat, s’oferiran degustacions de productes de la terra i de vi i també begudes isotòniques, aigua, gels i altres productes propis de les curses. En les dues primeres edicions, segons l’organització, aquesta col·laboració dels cellers oferint vi de qualitat i queviures va ser clau perquè els participants valoressin molt positivament la participació a la cita esportiva.

D’altra banda, gràcies a l’oferiment dels ajuntaments de la zona i d’associacions i entitats del territori, hi haurà un ventall d’activitats culturals i festives típiques de les poblacions per on transiti la Marató. No faltarà la música en directe en cada avituallament i altres activitats creatives. Qui ho desitgi podrà córrer disfressat -i si és amb motius de vi, encara millor- per donar un toc més lúdic a la jornada. L’objectiu de la Marató no és altre que passar-ho bé, més enllà del temps necessari que calgui per completar-la.

Una cursa amb premis

L’horari de sortida serà a les 9 del matí i l’hora límit d’arribada, les 5 de la tarda. Es comptarà amb la següent infraestructura:

– Punt d’informació

– Servei de dutxes i lavabos

– Zona d’aparcament

– Guarda-roba

-Fotografies i vídeo de cursa

– Cronometratge amb xip

– Servei de fisioteràpia

– Zona Vip per als col·laboradors

Hi haurà obsequis especials per als 3 primers classificats masculins i femenins de la general individual. Únicament hi haurà una classificació general. A més a més, s’ha considerat oportú obsequiar també:

– Al primer corredor local del Priorat, tant femení com masculí.

– A la colla disfressada “més autèntica” de les dues proves.

Els premis seran en forma d’ampolles de vi màgnum.

La bossa del corredor estarà formada per una samarreta tècnica commemorativa de la cursa i gorra Salomon, una ampolla de vi gentilesa de la Cooperativa Falset-Marçà, i altres obsequis i vals descompte de col·laboradors. Des de l’organització es demana als corredors que no vagin sols al Priorat, sinó que els acompanyin família i amics. Hi haurà un gran ventall d’activitats per a petits i grans per gaudir de la comarca. La tercera Marató del Priorat comptarà també amb les més diverses activitats lúdiques i formatives, com les visites guiades teatralitzades al celler de la Cooperativa, visites al Castell del Vi, curses infantils, activitats esportives, activitats musicals i artístiques i una botifarrada per dinar. Amb tot això es pretén aconseguir una jornada del tot festiva. Totes les activitats s’aniran publicant al lloc web de la Marató.


Nou comentari