VadeVi
El xef Marc Ribas serveix l’últim sopar del Festival Corpinnat a Llopart

Els aplaudiments amb què els comensals del sopar van agrair la vetllada van ser espontanis i sincers. I s’ha de reconèixer que no només celebraven el menú i maridatge que va servir l’equip del restaurant La Taverna del Ciri, encapçalat pel reconegut xef Marc Ribas, a la sala que es va transformar en restaurant a l’entrada del celler Llopart. També volien agrair la pluja que va caure mentre s’estaven servint els entrants, malgrat que l’amenaça de la previsió havia obligat a canviar la ubicació inicial on es preveia instal·lar les taules i els fogons. En un any de sequera, cada gota compta, i encara més si es tracta d’una zona com el Penedès, on s’està patint una manca d’aigua severa que sens dubte afectarà greument la producció de raïm d’aquesta pròxima campanya de verema.

El menú del sopar servit per La Taverna del Ciri a Llopart | Foto: E.V.

Un maridatge de plats i bombolles icònics

Sigui com sigui, la convocatòria responia al tercer sopar que ha acollit i organitzat el celler penedesenc en el marc del III Festival Gastronòmic Corpinnat. El menú va constar d’uns aperitius a base de vidre d’oli amb hummus de mongeta del ganxet texturitzat amb envinagrats; va seguir amb dos entrants, crepells de bacallà planxats, amb el seu pil-pil i cremós d’espinacs i albergínia a la flama amb rovell curat tòfona d’estiu i formatge reixagó curat; i que va continuar, com a plat principal, amb un dels plats insígnia -alhora que sensacionalment deliciós-, del televisiu xef de Cuines i Joc de Cartes, el guisat de pollastre rei amb gamba vermella.

Ribas, que és l’únic cuiner que ha repetit en les tres edicions del festival a la casa dels Llopart, va idear el menú a partir de la tria inicial dels vins, escumosos que per descomptat van ser grans protagonistes d’aquesta cita enogastronòmica. Per ordre de servei, no hi va faltar el Brut Nature 2019 (cupatge tradicional de xarel·lo, macabeu i parellada, i una criança de 36 mesos), el Rosé Magnum 2021 Brut (pinot noir, moscatell i garnatxa amb criança de més de 24 mesos), l’icònic Leopoard (xarel·lo, macabeu i parellada) i, que, per cert, està d’aniversari -fa 40 anys de la primera ampolla al mercat-, el Microcosmos 2020 BN (pinot noir, monastrell i garnatxa), Ex Vite 2012 (xarel·lo i macabeu amb una criança mínima de 96 mesos) i l’Original 1887 de l’anyada 2011 (montònega -la parellada d’alçada-, xarel·lo i macabeu). La fi de festa, en perfecta harmonia de les postres, el Néctar Terrenal de 2020, que és el semidolç de la marca elaborat a partir del cupatge de xarel·lo i parellada i que surt al mercat després d’una criança mínima de 20 mesos.

La Taverna del Ciri ha estat l’última de les tres propostes que ha acollit les instal·lacions de Llopart, juntament amb les cuines de Les Magnòlies i Carles Gaig.

El tercer Festival Gastronòmic Corpinnat ha estat presentat aquest dilluns al Palau Robert | A.S.
El tercer Festival Gastronòmic Corpinnat ha estat presentat aquest dilluns al Palau Robert | A.S.

Trenta-cinc sopars han penjat el cartell de complet

El Festival Gastronòmic Corpinnat ha celebrat enguany la tercera edició d’una proposta que va néixer amb l’objectiu de reivindicar producte de qualitat, a taula i a la copa, i que enguany ha tingut lloc entre el 15 de juny i aquest 27 de juliol, on s’han servit el de Llopart i el de Recaredo amb Debut. De moment, pendent de xifres definitives, l’organització es mostra satisfeta de l’afluència de públic rebuda que ha permès penjar el cartell de complet a les trenta-cinc propostes que s’han repartit entre els onze cellers de la marca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa