VadeVi
Maria Rigol Ordi presenta el Vint Mesos, el primer Microtiratge
  • CA

El celler Maria Rigol Ordi, que es caracteritza per elaborar caves amb llargues criances, va iniciar l’any 2013 el projecte dels Microtiratges, petites produccions experimentals de caves, amb la voluntat d’oferir “caves efímers i irrepetibles fruit d’una collita determinada”.

El primer Microtiratge que arriba al mercat és el Vint Mesos, un tiratge limitat de 1.420 ampolles elaborat amb les varietats macabeu i xarel·lo. El cupatge inclou dos macabeus procedents de dues parcel·les diferents i amb unes característiques molt diferenciades. Un 35% de macabeu de vinya vella procedent de Puigdàlber, que li aporta untuositat, maduresa i densitat, i un 25% d’un altre macabeu, d’una vinya de més alçada de la zona de Font-Rubí que li confereix lleugeresa, acidesa i caràcter floral. El cupatge es complementa amb un 40% de xarel·lo que li proporciona estructura i cos.

Amb una criança de 20 mesos en tap de suro, el celler defineix aquest cava com “un brut nature vibrant i d’aroma potenta que presenta un color groc brillant i una bombolla fina i persistent. En boca és un cava intens i sec amb un gran equilibri entre frescor i criança”.

Els assistents a la presentació, que s’ha fet a Sentits Barcelona, distribuïdor de Maria Rigol Ordi a Barcelona ciutat, també han pogut tastar la resta de productes del celler, el Brut Nature 2013, el Reserva 2011, el Gran Reserva 2008, el Rosat Reserva 2013 i el Mil·lenni 2013.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa