VadeVi
Mariona Rendé: “No ens hauríem imaginat mai rebre tantes mostres de suport”
Els veïns de l'Espluga de Francolí donen suport en les tasquen de neteja de la runa de Rendé Masdéu
Els veïns de l’Espluga de Francolí donen suport en les tasques de neteja de la runa de Rendé Masdéu | @guillemjosa

!--akiadsense-->

El celler Rendé Madéu va quedar completament destruit dimarts a la nit per la força del riu Francolí desbordat com a conseqüència de les fortes pluges. Tres dies després s’estan traient ampolles, d’una en una, de sota la runa, n’hi havia unes 40.000 i de la maquinària, diposits, bótes i àmfores no s’ha salvat res.

“Hem trobat dues àmfores plenes, però no sabem encara si és vi, ni en quines condicions està” explicava Mariona Rendé, propietària del celler, en declaracions a Vadevi.

“Ja no estem en estat de xoc, però una cosa com aquesta et parteix la vida. Jo encara perquè com que em dedico a la part comercial sóc molt per fora, però el meu marit cada dia del món anava al celler. I ara no té on anar” explica Rendé. “Ens van avisant que han aparegut bótes a Vilaverd i una tina enmig d’un hort prop de Montblanc. Hi ha coses per tot arreu que el riu es va emportar cap avall”, afegeix.

Per Rendé, el que també és irrecuperable “és el temps que havíem dedicat a la criança d’alguns vins, aquells que no gosàvem treure encara, que buscàvem el moment just. Tot això està perdut”.

Un dipòsit d'Inox del celler Rendé Masdéu que ha aparegut a un camp prop de Montblanc arrosegat pel riu
Un dipòsit d’Inox del celler Rendé Masdéu que ha aparegut a un camp prop de Montblanc arrosegat pel riu | Cedida

!--akiadsense-->

Ens aguanta veure la solidaritat de la gent. No m’ho hauria imaginat mai. Proveïdors que no ens volen cobrar, cellers de tot arreu que ens ofereixen el seu vi, particulars que ens truquen per comprar-nos ampolles a 300 i 500 euros. És increïble. Estem profundament agraïts”, diu Rendé.

També es van perdre les etiquetes noves, impreses ja, que havien de lluir els vins d’aquesta campanya. El seu dissenyador, Jaume Coca, també ja ha anunciat que farà de forma desinteressada el disseny de l’etiqueta solidària que s’oferirà a tots els cellers que hi vulguin participar.

Les mostres de suport i les iniciatives solidàries les està canalitzant la DO Conca de Barberà que entre d’altres ha habilitat un compte corrent on es poden fer donacions. És el ES23 0182 1238 6402 0166 6700

Pel que fa al vi solidari que serà un cupatge amb el vi que aportaran diferents cellers voluntaris, des de la DO han anunciat a Vadevi que se’n faran 10.000 ampolles i que a hores d’ara ja són moltes les distribuïdores i botigues que s’hi han interessat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa