VadeVi
Mariona Rendé (Rendé Masdéu): “No ha quedat res de res del celler, ni l’edifici”
Així ha quedat el celler Rendé-Masdéu després del desbordament del riu Francolí
Així ha quedat el celler Rendé Masdéu després del desbordament del riu Francolí | Celler Rendé Masdéu

!--akiadsense-->

Feia tot just mitja hora que la Mariona Rendé i el seu marit, en Jordi Roig, havien marxat cap a casa, quan el riu Francolí, just a tocar del celler Rendé Masdéu s’ho ha endut tot.

“No hi ha dipòsits, ni bótes, ni àmfores, ni embotelladora, ni la premsa, ni el meu despatx. No ha quedat res, ni l’edifici. Ara sembla un abocador”. Aquest és el panorama desolador que Mariona Rendé descriu en declaracions a Vadevi.

En 10 minuts la força de l’aigua del riu desbordat ha arrasat literalment el celler. Una situació que segons Rendé s’hauria pogut evitar: “El riu estava molt brut, estava molt malament i el meu marit no parava de trucar a l’Ajuntament i a l’Agència Catalana de l’Aigua per demanar que es fes alguna cosa. Però li deien que no hi havia pressupost, que no tenien diners”.

El mal estat del riu ha fet, segons Rendé, que fes una mena de tap i per això l’aigua ha sortit amb tanta força. “Si el riu hagués estat net potser ens hauria entrat i no s’hauria endut l’edifici. Així hauria estat més fàcil tornar a començar alguna cosa. Però d’aquesta manera no podem fer res. Allà no hi muntarem res més”, ha explicat la propietària del celler. L’edifici era una antiga fàbrica però es va refer tot de nou per acollir el celler l’any 97. De fet, la teulada tenia només 5 anys.

Després de passar la nit sense dormir, la Mariona i en Jordi no han gosat tornar al celler encara. “No tenim aigua ni llum. No sabem què està passant. No tenim accés a les notícies”, ha dit. Ara han començat les gestions amb les asseguradores i amb l’administració. “No ens ho imaginàvem que una cosa així pogués passar. No ens ha quedat res”, ha sentenciat, molt afectada, Rendé.

Fa poc més d’un mes, el Celler Rendé Masdéu protagonitzava un vídeo del Departament d’Agricultura explicant la feina que havien fet per aixecar el seu negoci:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa