VadeVi
Marta Puparelli: “Els escumosos catalans estan florint”
  • CA
Marta Puparelli | Jordi Play

!--akiadsense-->

Marta Puparelli, és enòloga i responsable tècnica de producte de Vila Viniteca. I per segon any consequtiu és membre del jurat dels Premis Vinari. És una apassionada de la seva feina que diu que va entrar al món del vi per les aromes, que dels vins que ha tastat dels Vinari es queda amb alguns escumosos que ha qualitifcat de “molt alt nivell” i assegura que el futur del vi català dependrà de “si tothom rema a una”.

Com va entrar al món del vi?

Fa 15 anys, m’hi vaig introduir per les aromes. Des de petita ja tenia una certa capacitat per les olors. Anava a un lloc i deia “no noteu aquesta olor” i a l’escola fam fer un joc d’endevinar i jo vaig ser l’únic que va encertar totes les olors. Vaig fer una enginyeria tècnica agrícola, un postgrau d’aromes i fragàncies i finalment enologia. Les essències en perfumeria es distingeixen més fàcilment però en canvi no hi ha dos vins iguals. És molt més complicat.

Per segon any és membre del jurat dels Premis Vinari. Què hi aporta vostè i que li aporten els Vinari?

Jo crec que aporto una mirada més internacional. Per la feina tasto molts de vins de fora i està bé per valorar el que tenim saber com són els vins internacionals. A mi en canvi, els Premis Vinari em permeten tastar de cop molts vins catalans.

Del que ha tastat que més li ha agradat?

Trobo que els escumosos que he tastat tenen un nivell molt alt. Els escumosos estan florint, es treballa molt bé i en el tast aquí ho he notat.

Considera que hi ha vins de moda?

Els vins amb molta fusta, amb molta estructura sembla que ja no no venen tant de gust. No és que ens en hàgim cansat, però és que si fa calor, no ens ve de gust i el que voldríem és un vi més lleuger per fer una segona ampolla. Crec que ara venen de gust vins menys carregats. Més frescos, o més lleugers o que amb els temps s’alleugereixin.

Com veu el futur del vi català?

Si ens posem tots d’acord, la gent lluita pl que fa a casa i remem tots junts, el futur serà esplèndid. De moment, el que veig quan viatjo, és que la imatge del vi català aquí i a fora no és la mateixa. No es percep com la mateix marca i això segurament és perquè encara no anem tots a una.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa