VadeVi
Martí Gironell guanya el Ramon Llull amb una obra inspirada en Jean Leon
  • CA
Martí Gironell
Martí Gironell en una imatge recent | santcugat.cat

!--akiadsense-->

El vuitè llibre del periodista Martí Gironell ha estat guardonat amb el Premi Ramon Llull de novel·la en català que atorga l’editorial Planeta. “La força del destí” narra la història de Jean Leon, l’emprenedor català -reconegut pels seus vins del Penedès- que va marxar de l’Espanya franquista cap als Estats Units i va acabar fent fortuna a Hollywood.

De nom Ceferino Carrión Madrazo (Santander, 1929), Jean Leon va arribar a Nova York i es va posar a treballar fregant plats al bar d’un cosí llunyà del seu pare. En la seva segona nit a la ciutat, es va quedar adormit al banc d’un parc i li van robar tota la documentació, fet que l’obligà a nacionalitzar-se als Estats Units amb el nom de Justo Ramón León. Durant aquell període també va treballar com a taxista a la ciutat dels gratacels; el seu número de llicència era el 3055, número que actualment identifica una part de la gamma dels seus vins.

Martí Gironell és periodista i escriptor, autor de llibres com “El Pont dels jueus”, “La venjança del bandoler”, “El primer heroi” i “Strappo”, entre d’altres. Amb els anys, s’ha convertit en un dels escriptors amb més vendes de la narrativa catalana. El Premi Ramon Llull és un dels premis en català de més dotació econòmica, de 60.000 euros, juntament amb el Sant Jordi. En edicions anteriors l’han rebut periodistes com Pilar Rahola, Víctor Amela i Xavier Bosch.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa