Mas Blanch i Jove comença una verema on espera recollir uns 80.000 quilos de raïm

El celler ha començat una verema que es preveu "d’excepcional qualitat" després de dues anyades complicades marcades per les fortes sequeres

Verema al Celler Mas Blanch i Jové

Verema al Celler Mas Blanch i Jové | Celler Mas Blanch i Jové

El celler Mas Blanch i Jové ja ha començat una verema que preveu “d’excepcional qualitat” després de dues anyades complicades marcades per les fortes sequeres. La verema d’aquest celler -situat a la subzona de Les Garrigues- sempre és de les últimes a tot Catalunya degut a l’especial microclima del lloc (amb dies calorosos però nits fresques) i també a “la filosofia d’esperar al moment òptim de maduració del raïm que a l’arribar el dia és collit totalment de forma manual en caixetes de 20kg”. Segons ha explicat el celler en un comunicat, la verema d’enguany comença amb el macabeu de les finques Llinars i Vinya dels Artistes i es preveu que no serà fins a principis de novembre que s’acabarà de collir, suposant una entrada total d’uns 80.000 quilos.

El mateix celler ha destacat que els visitants que es desplacin fins el celler aquest cap de setmana (dissabtes i diumenges de 11am a 2pm) “podran sentir l’aroma del vi que s’està fent, passejar per la Vinya dels Artistes i provar el raïm que encara queda per collir, per després tastar a dins del celler els seus vins Saó i Troballa”. Aquest celler té les vinyes a dins del municipi de la Pobla de Cérvoles: un terreny sec i pedregós, amb molt bon drenatge i que es troba a una altura considerable (uns 700m d’altura). Aquest clima i paisatge es tradueix amb un raïm molt sa, petit, amb molts sucres i polifenols i que dóna com a resultat vins molt frescos, potents, equilibrats, elegants i amb molt color. Vins 100% ecològics (no s’utilitzen ni herbicides ni pesticides) i solars ja tota l’energia utilitzada per l’elaboració dels vins prové de les seves 110 plaques solars instal·lades a vora del celler.

Nou comentari