VadeVi
Mas Cavalls 2017, entre els deu millors pinot noir del món
  • CA

Mas Cavalls 2017, vi elaborat per Marimar Torres -quarta generació de la Família Torres- des del seu celler de Califòrnia, ha estat escollit entre els deu millors pinot noirs del món per la prestigiosa revista ‘The Drink Business’ després d’haver obtingut el títol de Pinot Noir Master a la competició The Global Pinot Noir Masters.

L’editor de la revista Patrick Schitt MW el descriu en l’article Top 10 Pinot Noirs of 2021 com “un vi negre de pura sang, amb potència i elegància”, que demostra per què les àrees més fresques de la costa de Sonoma són idònies per aquesta varietat. Per Schmitt, aquest és es “un estil de pinot particularment seductor, amb fruits vermells madurs i saborosos”. I conclou: “aquest pinot intens i refrescant és meravellosament indulgent i versàtil, i això és molt útil a l’hora de maridar-lo”. 

Marimar Estate Mas Cavalls 2017 prové d’una vinya ecològica de 8 hectàrees dins de la denominació de Sonoma Coast, que Marimar va batejar amb el nom de Doña Margarita en honor a la seva  mare. Els ceps reben la influència de les brises fresques i boires que es formen per la proximitat de l’Oceà Pacífic, a només 10 quilòmetres de distància.

Plantat a l’estil europeu, els rendiments de la vinya es mantenen baixos per tal que els raïms adquireixin un més bon equilibri i concentració, així com aromes més refinades i elegants. Després d’un premsat mínim, el most fermenta amb llevats autòctons en tines d’acer inoxidable i envelleix un mínim de 10 mesos en botes de roure francès, parcialment noves, i s’embotella sense filtrar ni clarificar.

Marimar Estate compta amb la certificació de sostenibilitat atorgada per la California Sustainable Winegrowing Alliance, que contempla no només les pràctiques ecològiques sinó l’ecosistema creat en tota la propietat, unint l’eficiència econòmica, l’equitat social i l’equilibri ecològic. El vi, d’edició limitada, té un preu de venda al públic recomanat d’uns 40 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa