VadeVi
La masia en temps de Covid centrarà una nova tertúlia del CEPvi a l’Escola d’Enoturisme
  • CA
L'entorn natural d'una masia
L’entorn natural d’una masia | CEPvi

!--akiadsense-->

La vinya i l’entorn natural de la masia com a elements de valor i les propostes que es poden generar a partir del patrimoni cultural en temps de Covid serà el tema central de la tercera i última tertúlia del CEPvi per aquest curs a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. L’acte serà el dimarts 13 d’abril, a partir de les set de la tarda, via telemàtica. L’acte començarà amb la presentació a càrrec d’Èric Enguita, professor de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, sota el títol La Covid i el turisme: canvi en la utilització dels espais exteriors. Després, la paisatgista Soazig Darnay moderarà la taula rodona amb Kiko Figueras, de l’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu +500; la dinamitzadora cultural Rosa Vendrell; Josep M. Feliu, historiador i gestor cultural; i Imma Pulido, cap de Comunicació i Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.

El paisatge de la DO Terra Alta
El paisatge de la DO Terra Alta | DO Terra Alta

!--akiadsense-->

Aquesta tertúlia del CEPvi, coordinada per la historiadora Montserrat Julià, pretén analitzar les oportunitats que genera l’entorn natural de la masia com a espai de benestar emocional i com es complementa amb rutes culturals o espais interessants des del punt de vista patrimonial per a aquells que viuen a la ciutat en un moment en què la pandèmia de la Covid ha reforçat el valor d’aquest vincle.

Les masies formen part del paisatge patrimonial del Penedès i ofereixen als cellers la possibilitat de plantejar la proximitat amb la natura més enllà de la vinya, i esdevenen el complement perfecte per als amants de l’enoturisme i el turisme rural. L’objectiu de Les tertúlies del CEPvi és apropar la realitat del sector als alumnes de l’Escola d’Enoturisme i a les empreses vinculades. La paisatgista Soazig Darnay i la historiadora Montserrat Julià, ambdues membres del CEPvi, impulsen aquests debats amb les empreses del sector per estudiar la realitat actual del turisme rural i els seus vincles amb el sector del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa