VadeVi
Menys raïm però equilibrat i sa, a Mas Bertan
  • CA

Mas Bertran comença la verema amb la voluntat d’aconseguir grans vins d’aquesta collita. Els primers gotims de les vinyes de macabeu van entrar al celler divendres: menys quantitat de raïm però molt sa i equilibrat. Són vinyes velles, plantades l’any 1951. Precisament, les vinyes velles de varietats autòctones són una de les apostes més clares del celler des que va començar l’activitat ara fa deu anys.

Entre aquesta setmana i la setmana vinent, Mas Bertran començarà la verema de les altres varietats. És per això, que us convida a assitir en directe a la particular verema al celler, el dimarts 13 de setembre . Un cop collit, el raïm se selecciona gra a gra i passa a emmagatzemar-se durant unes hores en un contenidor frigorífic per aconseguir els millors aromes de la fruita en el premsat.

Mas Bertran va néixer amb la voluntat de compaginar el millor de la tradició (a la vinya) i el millor de la tecnologia (al celler) per fer vins de gran qualitat amb varietats autòctones. Així ho demostren les puntuacions obtingudes pels seus monovarietals en les diferents guies i concursos de vins. Destaca l’Argila Rosé (100% sumoll), medalla de plata al Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès, amb 9,61 punts a la Guia de Vins de Catalunya 2016, i 90 punts a la Guia Peñín 2016.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa