VadeVi
Meritxell Falgueras diu prou als insults que rep per xarxes: “Avui sí que sóc capaç de denunciar-ho”

Aquesta darrera setmana les xarxes del vi han viralitzat els missatges de suport cap a la comunicadora i sommelier Meritxell Falgueras davant un episodi d’insults i desqualificacions cap a la seva persona. “Avui sí que sóc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, ha dit Falgueras en un post, “Moltes dones patim assetjament i insults simplement per expressar-nos, vestir-nos o comportar-nos com volem. Aquest no és el futur que vull pels meus fills”, deia, alhora que agraïa tots els missatges de suport rebuts.

L’origen d’aquesta denúncia es troba en la tornada a la graella de TV3 del programa ‘Joc de Cartes’, i específicament en la notícia que des d’aquesta temporada s’ha incorporat el vi com a nova categoria a valorar. Miquel Bonet publicava la crònica del programa on criticava que “va ser una proposta entrada amb calçador”, que no té cap sentit comercial o gastronòmic, “perquè ningú semblava tenir-ne ni puta idea, ni hi havia cap criteri de selecció més enllà que fos vi català“. “Fa una ferum espantosa de xanxullo de l’organisme públic INCAVI, que ha degut subvenciona una nova rucada en la seva escalada imparable per enfonsar el consum de vi a Catalunya”, afegia.

I a continuació, desqualificava la sommelier, dient que “almenys, no van treure Meritxell Falgueras, que és el recurs característic quan volen fer coses de divulgació vinícola per a subnormals“. La desafortunada frase va circular per xarxes i va generar un debat important al voltant de la comunicadora i de la seva manera de comunicar.

“La Falgueras, de quan va patir aquell troll anomenat “Wine and the pollas ja va accentuar la davallada”, hi sumava un nou comentari; menció per cert que feia referència a un episodi d’assetjament sexual que va patir fa uns anys també per xarxes. “Ja no vull callar més“, ha comentat. “En aquella ocasió no vaig tenir forces per lluitar ni denunciar-ho, però ara gràcies a l’escalf i suport de moltes persones que m’han fet costat, em sento forta per fer-ho”, comenta. “Tinc una filla que no vull que visqui res semblant, i un fill a qui no vull que li passi pel cap fer res semblant a ningú”, ha dit amb rotunditat.

Aquests són alguns dels comentaris i desqualificacions que va rebre a través del seu perfil de Facebook.

Missatges insultant Meritxell Falgueras a xarxes socials | captura
Missatges insultant Meritxell Falgueras a xarxes socials | captura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa