VadeVi
Més de 250 alumnes han obtingut el certificat “Coneixedor de Vi i Cava”
  • CA
La formació en vi i cava s'ha fet a diversos centres de Catalunya i ha arribat fins a 250 alumnes

!--akiadsense-->

Les patronals, Associació Vinícola Catalana, l’Institut del Cava i la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició han implantat amb èxit el mòdul de Coneixedor de Vi i Cava a diferents escoles d’hostaleria i restauració de Catalunya

Més de 250 alumnes han aconseguit aquesta titulació que els hi permet tenir una formació més directa sobre les necessitats del propi sector vinícola, no només enfocades al camp de la restauració sinó altres sortides professionals com poden ser les botigues especialitzades, les sales de tast, els propis cellers i a totes aquelles tasques relacionades amb una millor manipulació, servei i venda.

Aquest és el setè any que s’està impartint aquest mòdul de formació sobre el vi i el cava elaborat a qualsevol de les dotze denominacions d’origen catalanes. Les escoles que l’han introduït al seu programa acadèmic des de l’inici han estat l’Escola Joviat de Manresa, l’Institut Olivar Gran de Figueres, l’Institut Cavall Bernat de Terrassa i l’Escola Jesuïtes de Sarrià – Sant Ignasi de Barcelona.

Durant 66 hores lectives, els alumnes coneixen la identitat de cada denominació d’origen, els vins que s’elaboren a Catalunya, les particularitats de cada territori i paisatge, així com la importància de la preservació del medi ambient i els beneficis d’un consum moderat i responsable de vi en el context d’una dieta sana i equilibrada. La teoria s’acompanya amb tasts de vins i caves, on els alumnes posen a la pràctica els coneixements adquirits.

Aquest grau de formació té el suport del Departament d’Ensenyament, de l’INCAVI, les patronals del sector, pels professionals (sumillers i enòlegs) i empreses del sector així com pels centres educatius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa